“Καρέκλα .. ένα κόσμημα στο σπίτι»

“Καρέκλα .. ένα κόσμημα στο σπίτι»

Η καρέκλα είναι ένα αντικείμενο στο σπίτι όπου εκτός από άνεση προσφέρει και αισθητική. Τις καρέκλες τις συναντάμε από το υπνοδωμάτιο μέχρι την κουζίνα και από το μπαλκόνι μέχρι, γιατί όχι, το μπάνιο. Είναι το έπιπλο που μας προσφέρει άνεση, ξεκούραση αλλά και χαλάρωση. Μια τραπεζαρία δεν θα είχε την ίδια χρησιμότητα και την αισθητική αν δεν την περιέβαλαν οι καρέκλες. Ένα σαλόνι έχει τον καναπέ αλλά πάντα μια καρέκλα περιμένει να προστεθεί όταν η παρέα μεγαλώσει.

Η αισθητική λοιπόν του χώρου, δημιουργείται από τα αντικείμενα και τα έπιπλα. Τα εμπνευσμένα έπιπλα και τα καλόγουστα διακοσμητικά φτιάχνουν την καλή, πολυτελή και καλόγουστη αισθητική. 
Ας προχωρήσουμε να δούμε διάφορους τρόπους που μπορούμε με καρέκλες, να διακοσμήσουμε το χώρο μας.

Καρέκλα του σκηνοθέτη

Ποιος είπε πως οι καρέκλες του σκηνοθέτη είναι μόνο για εξωτερικούς χώρους;
Ένα γραφείο μπορεί άνετα να αναδειχθεί, διαλέγοντας μια τέτοια καρέκλα, στα χρώματα και τα μοτίβα του δωματίου μας.
Στη φωτογραφία, ένα σπίτι σε ένα κυκλαδίτικο νησί, διακοσμήθηκε έτσι και όπως βλέπουμε το γραφείο πήρε άλλη μορφή! Μην διστάσετε να τοποθετήσετε τέτοιου είδους καρέκλα, είτε σε ένα μπουντουάρ, είτε σε ένα γραφείο, είτε στην τραπεζαρία μας. Για το μπαλκόνι δεν το συζητάμε, είναι η τέλεια ιδέα.
Το ύφασμα πλένεται εύκολα και επανατοποθετείται στην καρέκλα, είναι μια οικονομική λύση και τέλος είναι πολύ σικ.
Το ξύλο της βάφεται, γυαλίζεται και λουστράρεται εύκολα. Ε, τι άλλο θέλουμε;
Μια ιδέα επίσης είναι να διαλέγουμε διαφορετικής ποιότητας υλικά στα έπιπλα αν θέλουμε ο χώρος να είναι μοντέρνος, αλλιώς το ίδιο υλικό και χρώμα δίνει στο χώρο μας μεγαλύτερη αρμονία.

Μια καρέκλα…για πέταμα

Αυτή η καρέκλα είχε χαλάσει, ήθελε πέταμα και να πω την αλήθεια δεν ήθελα να την πετάξω μέχρι να βρω μια άλλη χρησιμότητας αυτής. Την κοιτούσα για κάποια λεπτά μέχρι που μου ήρθε η ιδέα της εικόνας κα η καρέκλα βρήκε τη νέα της θέση στον κήπο αυτή τη φορά. Έβγαλα τη χαλασμένη ψάθα της, την έβαψα γαλάζια ενώ το αρχικό της χρώμα ήταν ένα βαρετό καφέ κα τοποθέτησα μια λευκή γλάστρα στο κέντρο της. Τώρα η παλιά καρέκλα έγινε ένα μοντέρνο κασπό και ένα υπέροχο στολίδι στον κήπο.

Μπαλκόνι

Άλλη μια καρέκλα σκηνοθέτη όπως αυτή, έχει τη θέση της στο μπαλκόνι αυτή τη φορά. Μας προσφέρει ευχάριστες στιγμές, κυρίως τα απογεύματα και τα βράδια του καλοκαιριού που χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι. Το ύφασμά της αλλάζεται εύκολα και παίρνει τη μορφή και το ύφος που θέλουμε εμείς. Σε ένα καταπράσινο μπαλκόνι, εγώ διάλεξα μια καρέκλα που εναρμονίζεται με το χρώμα των φυτών και σε προδιαθέτει να κάτσεις για χαλάρωση.

Έξυπνο ριχτάρι

Η ίδια καρέκλα με αυτή στη προηγούμενη φωτογραφία, αλλάζει τελείως όψη με ένα όμορφο ριχτάρι. Μια πιο καλοκαιρινή διάθεση, με ύφασμα στο χρώμα της μαρινιέρας κα κάποια διακοσμητικά, δίνουμε στο μπαλκόνι μας άλλη οπτική.
Άλλη θέση καρέκλας, άλλο ντεκόρ, ένα όμορφο ύφασμα κα μια νέα γωνιά δημιουργείται. Γιατί να επιμένουμε σε ένα στυλ που μπορεί να γίνει βαρετό σιγά σιγά, αν μπορούμε με απλά υλικά, διάθεση και φαντασία να φτιάξουμε καινούργιες γωνιές…