Γιορτινό τραπέζι με στυλ και φαντασία

Γιορτινό τραπέζι με στυλ και φαντασία

Το γιορτινό τραπέζι είναι πάνω από όλα φαντασία και εξαρτάται από τη διάθεσή μας ώστε να καταπλήξουμε τους καλεσμένους μας. Είναι θέμα προσωπικού γούστου, ωστόσο για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε πως να στρώσετε το τέλειο γιορτινό τραπέζι με απλά βήματα. Είστε έτοιμοι;

Διαλέξτε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο 
Το τραπεζομάντηλο δίνει το βασικό τόνο σε κάθε εορταστικό τραπέζι, γιατί δένει χρωματικά και θεματικά όλο το σκηνικό. Προτιμήσετε τα έντονα εορταστικά χρώματα π.χ. μπορντό ή κόκκινο για να δώσετε στο εορταστικό τραπέζι σας έναν χαρούμενο και παιχνιδιάρικο τόνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τα χριστουγεννιάτικα κλασικά, δηλαδή το λευκό, το ασημί ή το χρυσό.

Χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε 
Το πορσελάνινο σερβίτσιο σας δεν φτάνει για όλους τους καλεσμένους σας; Βάλτε την προσωπική σας πινελιά χρησιμοποιώντας οικογενειακά κειμήλια ή παλιά σερβίτσια για να αναπληρώσετε τα σερβίτσια που δεν βγαίνουν στο μέτρημα! 

Δοκιμάστε διαφορετικές εκδοχές 
Για να κρατήσετε τις ισορροπίες προτιμήστε τα απλά, λιτά ποτήρια κρασιού και τολμήστε με χρωματιστά ποτήρια για νερό. 

Μπείτε στο κλίμα της εποχής 
Τα εποχιακά φρούτα είναι ο πιο απλός τρόπος για να φέρετε το εορταστικό κλίμα στο τραπέζι του ρεβεγιόν. Τοποθετήστε τα πάνω σε κηροπήγια, σε γυάλινα μπολ, δίσκους ή πιατέλες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει την τέλεια ισορροπία 
Αφού τελειώσετε με το στρώσιμο του εορταστικού τραπεζιού, φροντίστε να το κοιτάξτε από απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε αν είναι ισορροπημένο, δηλαδή αν το έχετε παρακάνει με την κεντρική ανθοσύνθεση του σε βαθμό που, όταν κάθεστε, δε θα μπορείτε να δείτε ποιον έχετε απέναντι, τότε θα πρέπει να την αλλάξετε ή να μην μικρύνετε ή να την σπάσετε σε περισσότερες από μία συνθέσεις. Αν πάλι τα ποτήρια και τα σερβίτσια σας δεν ταιριάζουν τόσο όσο νομίζετε, πρέπει να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να κρατήσετε αποστάσεις ασφαλείας από το εορταστικό τραπέζι.