Διακοσμητικά Tips με αντικείμενα που ήδη έχουμε

Διακοσμητικά Tips με αντικείμενα που ήδη έχουμε

Η διαδικασία της διακόσμησης είναι αρκετά ευχάριστη και το τελικό αποτέλεσμα της αλλαγής, μας προσφέρει ανανέωση και αγαλλίαση. Οι τρόποι για να διακοσμήσεις τον χώρο, το σπίτι, το μπαλκόνι σου ποικίλουν, άλλοι είναι οικονομικοί άλλοι είναι πιο ακριβοί αναλόγως του μπάτζετ και της διάθεσής σου. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τρόπους και μυστικά που μπορούν να μας δώσουν έξυπνες διακοσμητικές ιδέες με πράγματα που έχουμε στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάποιο επιπλέον έξοδο. 

Είναι γνωστό ότι η διακόσμηση υποστηρίζει την μεταποίηση και την τάση να επαναχρησιμοποιούμε τα αντικείμενα με διάφορους τρόπους. Εμπνευσμένοι λοιπόν από αυτό, κάντε μία ανασκόπηση του χώρου, δείτε τι έχετε αφήσει στην αποθήκη ξεχασμένο και ας ξεκινήσουμε…

Δοχεία, μπουκάλια και καράφες που δεν χρησιμοποιούνται, θα ήταν μία πρόταση για να  βγουν από το ντουλάπι και να γίνουν όμορφα βάζα που θα στολίσουν το σπίτι σας. Μία καράφα δεν χρειάζεται μόνο στο σερβίρισμα του κρασιού αλλά μπορεί να γίνει ένα όμορφο βάζο, που με την κατάλληλη επιλογή των λουλουδιών να κοσμήσει το τραπέζι σας. Ακόμη, τοποθετώντας δύο ή παραπάνω μπουκάλια κοντά σε ύφος, χρώμα και διαστάσεις , έχουμε ένα μοντέρνο διακοσμητικό design.

Ποτήρια, φλυτζάνια και γιατί όχι ένα σουρωτήρι, μπορούν να γίνουν εκπληκτικά κασπό για το μπαλκόνι μας, φυτεύοντας μέσα μικρά φυτά ή παχύφυτα. Γιατί να πετάξουμε το παλιό μας σουρωτήρι όταν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο και να στολίσει το τραπέζι του μπαλκονιού μας.

Ένα παλιό σκαμπό ή ένα υποπόδιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα κομψό coffee table στο σαλόνι. Ακόμη, ένα σκαμπό μπορεί να στολίσει κάποιο σημείο του σαλονιού ή του υπνοδωματίου, βάζοντας επάνω ένα ωραίο λαμπατέρ.  Στοχεύοντας σε μία vintage διάθεση, η κατάλληλη επιλογή του φωτιστικού και του χρώματος θα μετατρέψει την γωνία αυτή στο αγαπημένο σας σημείο στο σπίτι. Τοποθετώντας δύο χαμηλά σκαμπό μπροστά από τον καναπέ σας, αποκτάτε ένα κομψό και μοντέρνο τραπέζι σαλονιού.

Παλιές λεπτές κουβέρτες και καλύμματα, ακόμα και μία παπλωματοθήκη, μπορούν να γίνουν όμορφα ριχτάρια για τον καναπέ, αλλάζοντας την όψη του χώρου. Ακουμπώντας την παπλωματοθήκη ωραία διπλωμένη στο μπράτσο του καναπέ, και εμπλουτίζοντας την εικόνα με μαξιλάρια, το σαλόνι διακοσμείται με τον πιο οικονομικό τρόπο.