Διακόσμηση πάνω από το ψυγείο

Διακόσμηση πάνω από το ψυγείο

Στην διακόσμηση οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Η κουζίνα είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι, διότι εκεί γίνεται η προετοιμασία του γεύματος καθώς είναι και ο χώρος που θα πρέπει να είναι πάντα καθαρός και τακτοποιημένος. Τι γίνεται όμως με τα κρυφά μέρη της κουζίνας που συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτα και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι ή σημεία διακόσμησης;

Ένα από αυτά τα σημεία είναι ο χώρος πάνω από το ψυγείο! Συνήθως μένει κενός και κυρίως αν το ψυγείο είναι μεγάλο και υπάρχει αρκετή απόσταση από το ταβάνι, μοιάζει και λίγο άχαρος. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για κάποιες ιδέες που μπορούν να εξυπηρετήσουν στον στολισμό πάνω από το ψυγείο ή την οργάνωση του χώρου αυτού.

Μία απλή λύση είναι να τοποθετήσουμε ράφια. Τα ράφια προσφέρουν οργάνωση και παράλληλα δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε δοχεία, μαγειρικά σκεύη, βιβλία κουζίνας. Ακόμη, μπορούμε να τοποθετήσουμε αντικείμενα διακόσμησης όπως, γυάλινα πιάτα, βάζα, καδράκια ή πήλινα δοχεία. Η έμπνευση αυτή έχει επιρροές από την country διακόσμηση, η οποία μας προτρέπει να τοποθετήσουμε στα ψηλά ράφια της κουζίνας και πάνω από τα ντουλάπια ή το ψυγείο γυάλινα και πήλινα αντικείμενα. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα διακόσμησης και παράλληλα προσφέρει και extra χώρο αποθήκευσης. Προσοχή, όμως, στην υπερβολή και στην οργάνωση διότι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να μοιάζει η κουζίνα μας φορτωμένη.

Άλλη μία όμορφη πρόταση είναι η κάβα με τα ποτά και τα κρασιά. Αν δηλαδή, πάνω από το ψυγείο υπάρχει αρκετός χώρος μπορεί να γίνει το ιδανικό κελάρι για τα μπουκάλια. Με τα ειδικά ράφια σχεδιασμένα για την κράτηση και οργάνωση των φιαλών, αυτομάτως η κουζίνα αποπνέει άλλον αέρα. Τα ποτά μας είναι οργανωμένα και στην διάθεση μας καθώς δεν καταναλώνουν χώρο από άλλα αντικείμενα πιο άμεσης χρήσης. 

Ψεύτικα διακοσμητικά φυτά είναι άλλη μία πρόταση! Το πράσινο είναι το χρώμα που θα κάνει την διαφορά. Κάποια γλαστράκια και κασπώ σε ό,τι μέγεθος και χρώμα επιλέξουμε, μπορούν να συμπληρώσουν την εικόνα πάνω από το ψυγείο. 

Μία μικρή βιβλιοθήκη με τις συνταγές μας. Άλλη μία όμορφη ιδέα, αρκετά χρηστική, είναι η βιβλιοθήκη με τα βιβλία συνταγών πάνω από το ψυγείο. Οργανωμένα κατά μέγεθος τα βιβλία είναι το τέλειο tip στη διακόσμηση της κουζίνας, διότι προσφέρει μία όμορφη εικόνα αλλά παράλληλα είναι ο τέλειος χώρος για την αποθήκευση αυτών . 

Τέλος, πάνω από το ψυγείο μπορεί να μπουν διακοσμητικά παλιά κουζινικά σκεύη που δεν θέλουμε να πετάξουμε διότι έχουν συναισθηματική αξία για εμάς ενώ στην καθημερινότητα μας δεν τα χρησιμοποιούμε. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι το γουδί της γιαγιάς, η γάστρα, ένας τρίφτης παλιάς αποχής ή ένα σίδερο ρούχων με κάρβουνο. Ένα μικρό μουσείο μόλις δημιουργήθηκε πάνω από το ψυγείο.

 Διαλέξτε τι σας ταιριάζει και τολμήστε να  βάλετε την δική σας πινελιά στη διακόσμηση.