Διακόσμηση και Κεριά

Διακόσμηση και Κεριά

Τα αντικείμενα με τα οποία ένα σπίτι μπορεί να διακοσμηθεί ποικίλλουν. Τα σχέδια, το μέγεθος, το υλικό ακόμα και το είδος, τους δίνει τη δυνατότητα να ομορφαίνουν τον χώρο, να καλλωπίζουν την ατμόσφαιρα και να υπογραμμίζουν την ταυτότητα της διακόσμησης. Η επιλογή των στιλ διακόσμησης, μπαρόκ, μίνιμαλ, μοντέρνο κτλ., είναι το αρχικό στάδιο που θα μας οδηγήσει στην επιλογή των αντικείμενων που θα πλαισιώσουν τον χώρο. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι που είναι πολύ εύκολο να τα βρεις. Ένα από αυτά είναι τα κεριά. Φωτιστικού και διακοσμητικού χαρακτήρα, με  τον  φυσικό τρόπο της φωτιάς, φωτίζουν και προσφέρουν άρωμα και χαλάρωση στο σπίτι.

Όταν όμως μπαίνει στο μυαλό η λέξη διακόσμηση, τότε όλα μπορούν να αλλάξουν. Τα κεριά είναι όμορφα και η ρομαντική τους διάθεση απλώνεται στον χώρο όταν είναι αναμμένα. Μικρά ή μεγάλα, σε διάφορα σχήματα, γίνονται διάκοσμος σε σαλόνι, μπάνιο, υπνοδωμάτιο ή μπαλκόνι. Φωτίζουν ήσυχα, και η φλόγα που τρεμοπαίζει χαρίζει χαλάρωση. Ακόμη, δίνουν πλούσιο άρωμα και μια αίσθηση φρεσκάδας .Στις παρακάτω φωτογραφίες, τα κεριά και ειδικότερα τα ρεσώ, βγαίνουν από το κλασικό κηροπήγιο και παίρνουν τη θέση τους σε πιο μοντέρνες ιδέες.

Μέσα στο ποτήρι

Ένα ποτήρι με ένα ρεσώ είναι μία ρομαντική ιδέα, κυρίως αν βρούμε το κατάλληλο ποτήρι, κατά προτίμηση κολονάτο. Αναποδογυρίζουμε το ποτήρι, τοποθετούμε πάνω σε αυτό το ρεσώ και έχουμε ένα DIY κηροπήγιο. Για ακόμα πιο όμορφη διακόσμηση, στο εσωτερικό του ποτηριού τοποθετούνται λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά.

Ακόμη, αν το ποτήρι δεν αναποδογυριστεί, μεταμορφώνεται σε κηροπήγιο από μόνο του. Ένα όμορφο κολονάτο ποτήρι ή ένα χαμηλό φλιτζανάκι του καφέ, με καλαίσθητα χρώματα και σχήμα, βάζει την πινελιά του στην διακόσμηση. Πέρα από τα ρεσώ βέβαια, το ποτήρι μας μπορεί να γίνει και από μόνο του το δοχείο τοποθέτησης του κεριού. Λιώνοντας παλιά κεριά και λαμπάδες, και χρησιμοποιώντας απλά ένα νέο φιτίλι, έχουμε τα δικά μας κεριά. Το μείγμα αυτό μπορούμε να το τοποθετήσουμε στο ποτήρι και το κερί μας είναι έτοιμο.

Μέσα σε πορτοκάλι

Μέσα σε μία φλούδα από ένα στημένο πορτοκάλι, τοποθετείται το ρεσώ. Το πορτοκαλί χρώμα φωτίζεται από την φλόγα και τα αρώματα που ξεγλιστράνε από το πορτοκάλι καθώς αυτό θερμαίνεται, θα δώσει στο σπίτι μια φθινοπωρινή αίσθηση. Βάζοντας 2-3 φλούδες μέσα σε ένα όμορφο δίσκο στο τραπεζάκι του καφέ, αυτομάτως έχουμε μία υπέροχη διακόσμηση στο χώρο μας. Βασισμένο σε αυτή την ιδέα και αν ακόμη δεν υπάρχουν στο σπίτι ρεσώ, το κεράκι από πορτοκάλι είναι έτοιμο! Πάρτε ένα πορτοκάλι και αφού το κόψετε στη μέση, και το στίψετε, προσθέστε ελαιόλαδο στο εσωτερικό του. Οι ίνες από την φλούδα λειτουργούν σαν φιτίλι. Ανάψτε με έναν αναπτήρα μια ίνα, και το κεράκι σας είναι έτοιμο. Απλό, φυσικό και χωρίς καμία χημική πρόσμειξη, το σπίτι θα αρωματιστεί αμέσως. Η φλόγα τους δημιουργεί ατμόσφαιρα ιδανική  για χαλάρωση μετά από μία δύσκολη μέρα.

Μέσα σε βάζο

Ρεσώ μέσα σε βάζο είναι μία όμορφη ιδέα που μπορεί να διακοσμήσει το τραπέζι, και να είναι ακόμα και το συστατικό της επιτυχημένης διακόσμησης για ένα γαμήλιο ντεκόρ, ένα γιορτινό τραπέζι, ή ό,τι άλλο εμείς διαλέξουμε. Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το ντεκόρ μας, μπορούμε να προσθέσουμε νερό ή κάποια αρωματικά έλαια μέσα στο βάζο ανάλογα του μεγέθους του, και να τοποθετήσουμε επιπλέοντα ρεσώ. Για ακόμη πιο όμορφη διακόσμηση, μέσα στο νερό μπορούμε να βάλουμε κάποια κλαράκια, άνθη, βότσαλα, φύλλα ή λεμονόφλουδες ακόμα και κόκκους από καφέ. Το άρωμα και η αισθητική θα είναι μοναδική.

Μέσα σε αυγοδάρτη

Στην κουζίνα σίγουρα θα υπάρχει ένας αυγοδάρτης, αν όμως ξεχάσουμε τη χρήση του και τον μετατρέψουμε σε κηροπήγιο? Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα σχοινάκι και έναν ή όσους εμείς επιθυμούμε αυγοδάρτες.
Τοποθετούμε μέσα σε αυτόν το κεράκι μας και τον κρεμάμε από το σημείο της επιλογής μας. Το φωτιστικό- κερί μας είναι έτοιμο. Χωρίς περιττά έξοδα, μετατράπηκε ένα κουζινικό αξεσουάρ σε ένα όμορφο και μοντέρνο φωτιστικό.

Με τα κεριά γίνονται πολλά διακοσμητικά, αρκεί να υπάρχει φαντασία. Ένα μπολ γεμάτο με άμμο, σπόρους καλαμποκιού, κόκκους καφέ, βότσαλα, στικς κανέλας, νερό, χρωματιστά έλαια και βυθισμένο σε αυτά ένα κερί ή ένα ρεσώ, είναι κάποιες από τις ιδέες που προσφέρουν όμορφο αξεσουάρ που διακοσμεί τον χώρο. 
Κλείνοντας αυτό το άρθρο, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν στη αγορά ρεσώ και κεριά με μπαταρίες και σταθερή φωτεινή φλόγα για την αποφυγή ατυχήματος, σταθερό φωτισμό σαν αληθινό αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ανεπηρέαστα από τον αέρα.
Η επιλογή είναι δική σας...