Διακόσμηση Δίσκου

Διακόσμηση Δίσκου

Ένας δίσκος εκτός από αντικείμενο σερβιρίσματος, αποτελεί και ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι. Δίσκους συναντάμε στα τραπεζάκια του σαλονιού, στο μπουφέ, στην κουζίνα ακόμα και στο υπνοδωμάτιο. 

Ένας όμορφα στολισμένος δίσκος, συμπληρώνει τη διακόσμηση και δίνει μοναδικό στυλ στο χώρο. Τα πιο σύνηθες διακοσμητικά για να στολίσεις έναν δίσκο είναι, τα κεριά, τα λουλούδια, τα ασημικά ακόμα και οι κορνίζες. Δίσκοι σε ποικίλα σχήματα, χρώματα και είδη υπάρχουν στην αγορά. Η νέα τάση είναι οι δίσκοι καθρέπτες, όπου η βάση τους είναι καθρέπτης και η τοποθέτηση κεριών πάνω σε αυτούς δίνει ένα αποτέλεσμα μοναδικό, καθώς η φλόγα από το κερί αντανακλά.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω, ένα δίσκο αρκετά παλιό, ο οποίος είναι το αγαπημένο μου διακοσμητικό στο σπίτι.

Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, ο δίσκος αυτός έχει γυάλινη βάση και μέσα σε αυτή έχουν τοποθετηθεί ξερά άνθη. Αυτή είναι και μία πολύ καλή ιδέα για κατασκευή του δικού μας δίσκου. Η τοποθέτηση του τζαμιού στην βάση αλλάζει την όψη του δίσκου και μας δίνει το δικαίωμα να στολίσουμε με άνθη, βότσαλα, κοχύλια, πετρούλες ή ό,τι άλλο διακοσμητικό εμείς επιθυμούμε τον δίσκο

Για να αλλάξει ύφος, τοποθέτησα στην βάση του ένα κομμάτι από ταπετσαρία που μου είχε περισσέψει.

Το ύφος του άλλαξε σε μία μόνο στιγμή. Αν λοιπόν έχετε κάποιο δίσκο ο οποίος είναι φθαρμένος ή παλιός ή απλά θέλετε να τον αλλάξετε, τότε τοποθετήστε πάνω σε αυτόν ένα κομμάτι από ταπετσαρία και έχετε στο λεπτό έναν νέο δίσκο. 

Τα κασπώ είναι ακόμη μία έξυπνη ιδέα για διακόσμηση του δίσκου μας. Δίνουν χρώμα και κυρίως τώρα που πλησιάζει η άνοιξη είναι η αφορμή για να μπουν τα λουλούδια στα στοιχεία της διακόσμησης.

Ακόμη ένας δίσκος μπορεί να σταθεί όρθιος ακουμπισμένος στον τοίχο, πάνω σε κάποιο έπιπλο σαν κορνίζα. Εδώ έρχεται η έμπνευση για το πως θα στολίσουμε τη βάση έτσι ώστε να μοιάζει με κάδρο.

Στην προκειμένη περίπτωση το στοιχείο των ξερών λουλουδιών ταυτίζεται απόλυτα με το ύφος της κουζίνας μου και έχει στολίσει το πάγκο. Ξεφύγετε από την συνηθισμένη χρήση των αντικειμένων και δείτε πως ένας δίσκος γίνεται κάδρο ή κορνίζα ανάλογα με το που και πως τοποθετείται. Κρεμασμένος στον τοίχο είναι επίσης μία κομψή ιδέα.