Αντιμετώπιση μούχλας

Αντιμετώπιση μούχλας

Το λευκό ξύδι έχει απολυμαντικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να τα «βάλει» με τα περισσότερα μικρόβια και είδη μούχλας. Χωρίς να φτάνει τα ποσοστά επιτυχίας της χλωρίνης για τον καθαρισμό των αντικειμένων που έχουν έρθει σε επαφή με βακτήρια ή μύκητες, απολυμαίνει τέλεια το σπίτι καθημερινά.

Πως το χρησιμοποιούμε:

Χώροι με υψηλή υγρασία, με ελλιπή μόνωση και σχετική έλλειψη αερισμού, ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας. Για να την αντιμετωπίσετε μπορείτε να τρίψετε με ξύδι τις περιοχές που έχουν γεμίσει μύκητες. Το λευκό ξύδι χρησιμοποιείται, κατά προτίμηση, σκέτο πάνω σε ένα σφουγγάρι για τον καθαρισμό όλων των μουχλιασμένων επιφανειών ή των αντικειμένων που ενδέχεται να είναι εστίες μικροβίων.
Σε αντίθεση με τη χλωρίνη το ξύδι είναι απολύτως αβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα και το ξέπλυμα δεν είναι απαραίτητο.

Για την τουαλέτα, προσθέστε 2-3 κούπες σκέτο ξύδι μέσα στον αγωγό και αφήστε το να δράσει για 1 ώρα, πριν πατήσετε το καζανάκι. Αφαιρεί το πουρί, αρωματίζει και απολυμαίνει.

Δερμάτινα είδη που φυλάσσονται σε κάποιο υγρό μέρος, μουχλιάζουν και αυτά. Απομακρύνετε τους μύκητες με ένα πανί ποτισμένο με ξύδι και έπειτα εφαρμόστε ένα μίγμα από ξύδι και λιναρόσπορο σε ίσα μέρη.

Προσοχή!

Μην συνδυάσετε χλωρίνη με λευκό ξύδι γιατί το μίγμα παράγει τοξικές αναθυμιάσεις. 
Εξίσου μην συνδυάσετε λευκό ξύδι και προϊόντα που περιέχουν αμμωνία.