Το νέο βιβλίο της Ταυριώτισσας Θεοδώρας Κατσιφή

Το νέο βιβλίο της Ταυριώτισσας Θεοδώρας Κατσιφή

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΦΗ

ΓΚΟΥΡΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ

Εικονογράφηση Πατρίτσια-Ευγενία Δεληγιάννη ISBN: 978-960-471-228-1 Σελίδες: 128

Τιμή: 14,90€

Ηλικία: 9+

Α ́ έκδοση: 2021

Ήταν το δικό μου βουνό αυτός ο λόφος από σκίνα και πέτρα.

O ήλιος έκαιγε το χώμα και οι οχιές άφηναν το δέρμα τους.

Πέτρα, σκίνα, φρύγανα, γαϊδουράγκαθα. Βουνό ήταν μέσα μου.

Μεγάλο, δυσπρόσιτο.

Σ’ αυτόν το βραχώδη τόπο άφηνα κάθε καλοκαίρι το δικό μου δέρμα.

Μια ιστορία για ένα χωριό, ένα τσούρμο παιδιά κι έναν αγριάνθρωπο.

Κάθε καλοκαίρι, μόλις έρχονταν οι αμερικάνες, το τσούρμο παρασυρόταν σε ακόμη μεγαλύτερες σκανταλιές κι αταξίες, κάνοντας το χωριό άνω κάτω. Όμως κανείς δεν περίμενε πως εκείνο τον Aύγουστο ένα δωδεκάχρονο κορίτσι από την Aθήνα θα προκαλούσε τις αμερικάνες και θα έκανε τα πάντα για ν’ ανακαλύψει πώς χάθηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα. Διακοπές στο χωριό με τη γιαγιά. Κάτω από έναν ήλιο που καίει την πέτρα χτίζονται παιδικές φιλίες, γιορτάζεται η ελευθερία και τολμηροί μικροί ντετέκτιβ αποκαλύπτουν μεγάλα μυστικά.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΦΗ

Γεννήθηκα το 1974 και λέω ιστορίες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. 

Στα δεκατρία μου σκέφτηκα για πρώτη φορά πως θέλω να γίνω συγγραφέας και δυο χρόνια αργότερα απέκτησα την πρώτη μου γραφομηχανή, χριστουγεννιάτικο δώρο των γονιών μου.

Σπούδασα υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Εργάστηκα στον τραπεζικό χώρο, στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, οπότε αποφάσισα ν’ αφιερωθώ ολοκληρωτικά στη συγγραφή.

Έχω γράψει σενάρια για την τηλεόραση και θεατρικά έργα για μεγάλους και μικρούς.

Το 2018 το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο μου Η κίτρινη σημαδούρα ήταν στη Βραχεία Λίστα των Λογοτεχνικών Βραβείων του περιοδικού Αναγνώστης. 

Το Γκούρι σημαίνει πέτρα είναι το πρώτο μου αφήγημα.

ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, ολοκλήρωσα την πρακτική μου στη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Καθημερινή. 

Ακολούθως σπούδασα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Τομέας Χαρακτικής), ενώ παρακολούθησα και το Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου, όπου μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα (2007-2011) ως διδάσκουσα, με αρμοδιότητες εκπαιδευτικές και συντονισμού των πολυδιάστατων δράσεών του.

Το 2008 πραγματοποίησα την πρώτη μου ατομική έκθεση χαρακτικής, με τίτλο «Μυστικοί Κήποι», στον Τεχνοχώρο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις χαρακτικής, μικτών μέσων και βιβλίων καλλιτεχνών.

Σήμερα έχω στρέψει το ενδιαφέρον και τη δραστηριότητά μου στο χώρο των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, της εικαστικής εκπαίδευσης και των μεταφράσεων.