Έναρξη σήμερα για το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Μοσχάτο με την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»

Έναρξη σήμερα για το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Μοσχάτο με την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»

Έναρξη σήμερα για το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Μοσχάτο με την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»

Ξεκινά σήμερα,  Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20.15, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, με ελεύθερη είσοδο, το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Το φεστιβάλ στο Δήμο μας ξεκίνησε τον Ιούνιο από τον Ταύρο, με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό. Στο Μοσχάτο η έναρξη γίνεται με το έργο των Μ.Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Το θεατρικό εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Ναρλή, συμμετέχει με δύο θεατρικές παραγωγές, «Το ζαφείρι του Κασμίρ», του Γ.Καλατζόπουλου και «Μία χώρα, δύο αιώνες μετά» του Α.Φλουράκη.

Οι παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ στο Μοσχάτο θα ολοκληρωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ κατά τη διάρκειά τους, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης στους πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Οι θεατές που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν:

  • Απορρυπαντικά γενικής χρήσης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  • Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές καθώς και είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα κλπ)
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντισταμινικά κ.ά.)
  • Αντισηπτικά
  • Γάντια μιας χρήσης
  • Μάσκες

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα φτάσει οργανωμένα και με ευθύνη του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, όπου υπάρχει ανάγκη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Μοσχάτο, έχει ως εξής:

14/9/23: Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» (Μ.Ρέππας-Θ.Παπαθανασίου)

16 & 17/9/23: Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, «Το ζαφείρι του Κασμίρ» (Γ.Καλατζόπουλος)

18/9/23: Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, «Τα μάτια τέσσερα» (Γ. Τσίρος)

19/9/23: Θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου, «Happy Birthday»

20/9/23: Ομάδα θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής, «Η δίαιτα του αστροναύτη» (Ε. Ακρίτα)

21/9/23: Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, «Η Όπερα της πεντάρας» (Μπ. Μπρεχτ)

23 & 24/9/23: Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, «Μία χώρα, δύο αιώνες μετά» (Α.Φλουράκης)

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Το ζαφείρι του Κασμίρ

Ο Κωνσταντίνος αγαπάει τη Ζωή και περνάει υπέροχα μαζί της. Αλλά και η Ζωή είναι πολύ ευτυχισμένη με τον Κωνσταντίνο και όλα θα ήταν μια χαρά, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.
Ο Πέτρος είναι ο καλύτερος φίλος του Κωνσταντίνου και της Ζωής, οι οποίοι είναι επίσης πολύ δεμένοι μαζί του. Οι τρεις φίλοι χαίρονται το σήμερα, ζουν την κάθε τους στιγμή με χιούμορ και ανεμελιά και τίποτα δεν θα σκίαζε τις σχέσεις τους, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.
Ο Αλέξανδρος είναι τρελά ερωτευμένος με τον Πέτρο, που κι αυτός δεν κάνει βήμα χωρίς τον Αλέξανδρο, θα αποτελούσαν δηλαδή το ιδανικό ομόφυλο ζευγάρι, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.
Ο Κώστας, ο παππούς του Κωνσταντίνου, αγαπάει όλο τον κόσμο κι ας μην είναι όπως ακριβώς τον ονειρεύτηκε. Βλέπετε, ο παππούς του Κωνσταντίνου είναι ο μόνος που ΞΕΡΕΙ τι είναι το Ζαφείρι του Κασμίρ…  

Μία χώρα, δύο αιώνες μετά

Ποιος σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη «Σφαγή της Χίου» Έλληνας ζωγράφος; Τι έκαναν οι Έλληνες για να μην πάρουν τα παιδιά τους στο παιδομάζωμα; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ, υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα; 
To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει παγιωθεί για να διαμορφώσει τις συνειδήσεις του μέλλοντος. Εδώ η αφορμή μοιάζει να μετατίθεται από την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα στη γιορτή των 200 ετών από τον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου