Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βολίκα για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βολίκα για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και όλες.

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, με σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων και αναμόρφωση προϋπολογισμού!

Δυστυχώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, επέλεξαν και πάλι την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, ευτελίζοντας πλήρως τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο του οργάνου.

Όπως είχαμε δημόσια ανακοινώσει από την προηγούμενη φορά, δεν πήραμε μέρος στον κατήφορο που έχει επιλέξει συνηδητά ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Προς ενημέρωση των πολιτών, από τα τέλη Αυγούστου υπάρχει η δυνατότητα δια ζώσης συνεδρίασης των οργάνων, κάτι που έστω με πίεση, γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και 2 μήνες.

Έχουμε δε εξηγήσει ότι εδώ και δύο χρόνια, η Οικονομική Επιτροπή των Δήμων έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ ακόμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς σε αυτή συζητιούνται τα σημαντικότερα θέματα ενός Δήμου.

Επιμένουμε δε στις δια ζώσης συνεδριάσεις τόσο για λόγους συμβολισμού προς την κοινωνία, όσο και κυρίως γιατί μόνο σε αυτές μπορεί να γίνει συγκροτημένος, δημοκρατικός διάλογος ουσίας.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η αλά καρτ τακτική γίνεται επειδή κάποιοι βαριούνται να μετακινηθούν από το Δημαρχείο μέχρι το Πολιτιστικό, γιατί την ίδια στιγμή εμείς που προτείνουμε το δια ζώσης, αλλάζουμε βάρδια ή χάνουμε μεροκάματα...