Συνέντευξη με τους υποψήφους Δημάρχους Μοσχάτου-Ταύρου (Μέρος 2ο)

Συνέντευξη με τους υποψήφους Δημάρχους Μοσχάτου-Ταύρου (Μέρος 2ο)

8. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία; 

Ανδρέας Ευθυμίου

Οι προτεραιότητές μας αφορούν μία σειρά τομέων και θεμάτων, όπως:

-Η Πολιτική Προστασία: Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, συνέχιση του σεισμικού ελέγχου σε όλα τα κτίρια
-Η ίδρυση ενεργειακής κοινότητας και παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά
-Η κατασκευή του Γιαννιδείου ως κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών
-Η ολοκλήρωση της Β΄ φάσης της ανάπλασης του Πάρκου Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων
-Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Κυκλοφοριακό, κα)
-Η συνέχιση της απομάκρυνσης των οχλουσών δραστηριοτήτων
-Η επίλυση του πολεοδομικού προβλήματος των Περιβολίων 
-Η ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και η προστασία των μονογονεϊκών οικογενειών, των κακοποιημένων γυναικών και η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας
-Οι σημαντικές βελτιώσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης μας
-Η ίδρυση νέου βρεφονηπιακού σταθμού 
-Η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουμε εντάξει στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα και σε άλλα προγράμματα, όπως του «Τρίτση». 
-η Αξιοποίηση-ανάπλαση του συνόλου των χώρων των σφαγείων και των γύρω περιοχών
-Οι νέοι και οι προοπτικές που τους αφορούν

Διεκδικούμε:

 • Την ολοκλήρωση των έργων της παραλίας
 • Την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών (Χαμοστέρνας, Β.Α. Μοσχάτο, Ιλισσός)
 • Την απόδοση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο
 • Την  υπογειοποίηση και την άμεση βελτίωση της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου
 • Την άμεση στελέχωση των δομών Υγείας σε Μοσχάτο και Ταύρο
 • Την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς

Και μία σειρά άλλων ζητημάτων και στόχων που θα βρείτε στο πρόγραμμά μας. 

 

Στέλλα Βαλαβάνη

Είναι πολλά και σημαντικά τα προβλήματα των κατοίκων της πόλης που πρέπει επιτακτικά να αντιμετωπιστούν. Κωδικοποιημένα ως Λαϊκή Συσπείρωση ξεχωρίζουμε τους εξής κεντρικούς άξονες:

 • Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να μην υπάρχει ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες. Στο Δήμο μας στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ της προηγούμενης τετραετίας κατά μέσο όρο το 40% είναι από τους ΚΑΠ δηλαδή από την υπερφορολόγηση που έχουμε πληρώσει ήδη (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης) και το 60% από ιδία έσοδα και φόρους-τέλη στους δημότες. Να υπάρξει γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
 • Την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για  να μπορούν  να  εξυπηρετούν  με  επάρκεια   τις ανάγκες μας όλες  οι υπηρεσίες του  Δήμου.
 • Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών: την επιτάχυνση των έργων της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή του Ταύρου, την τοποθέτηση πεζογέφυρας σε όλες τις διαβάσεις πεζών κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, ηχητικές και φωτεινές σημάνσεις, εξασφάλιση ορατότητας και καθαριότητας με ταυτόχρονη πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού.
 • Ιδιαίτερα για τα σχολικά κτήρια της πόλης:  Δεν δεχόμαστε εν έτει 2023 πλημμύρες σε σχολεία του Δήμου μας (1ο και 2ο Λύκειο Μοσχάτου, μηχανοστάσιο 1ου ΓΕΛ Ταύρου), όπως και θέματα στατικότητας κτιρίων (π.χ. το καμπαναριό του Εσταυρωμένου που είναι ακριβώς δίπλα από το 2ο Δημοτικό Ταύρου). Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, αντιπλημμυρικά έργα. Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών με διεκδίκηση χρηματοδότησης, χωρίς να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη των γονιών.
 • Να προχωρήσει άμεσα το έργο του Φαληρικού Όρμου, χωρίς αντίτιμα. Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα και ρυπογόνα μπάζα, σε συνδυασμό με την γρήγορη ολοκλήρωση όλων τα απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής του Μοσχάτου και του αντιπλημμυρικού έργου του Ιλισού. Στο σχέδιο ανάπλασης να διασφαλιστεί η δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου χωρίς αλλαγή των όρων δόμησης και χρήσης γης. Να παραμείνει και να αναβαθμιστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο αθλούνται εκατοντάδες παιδιά ερασιτεχνικών σωματείων.
 • Διεκδικούμε από το κράτος στελέχωση των ιατρείων της πόλης με όλες τις ειδικότητες. Δημοσιές Κοινωνικές Δομές  που θα  καλύπτουν  όλες τις ανάγκες  της Τρίτης Ηλικίας. Να υλοποιηθεί η κατασκευή του ΚΑΠΗ Ταύρου.
 • Την στήριξη των σωματείων της πόλης που βιώνουν τον οικονομικό στραγγαλισμό από το κράτος, με σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και υποδομές.
 • Την αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων-πηγή ζωής-τόσο σε υποδομές  αλλά  και με δωρεάν δράσεις.

 

Νίκος Βιδάλης

Βασική μας αρχή και θεμελιώδες συστατικό της Δημοτικής μας κίνησης, είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη σε όλους τους τομείς δράσεις. 
Σαφέστατα από όποια θέση η ψήφος των Πολιτών μας κατατάξει θα συμμετέχουμε ενεργά με ρεαλιστικές προτάσεις. Δεν έχουμε δογματισμούς, διεκδικούμε την ευθύνη να διοικήσουμε τον Δήμο χωρίς επάρσεις και εξάρσεις αλαζονείας, δέσμευση μας είναι ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Πολίτες και τις ανάγκες τους.
Σίγουρα εφόσον ήμαστε διοίκηση θα ολοκληρώσουμε τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις και έργα που καθυστερούν και εκκρεμούν επι  σειρά ετών.
Πρόθεση και δέσμευση μας, είναι προχωρήσουμε με γνώμονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, χωρίς να απεμπολούμε την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των Πολιτών. 

 

9. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο και πιο άμεσα προσβάσιμο επίπεδο δημόσιας διοίκησης για τους πολίτες. Σε τι βαθμό επηρεάζεται από την κεντρική διοίκηση και πώς θεωρείτε πως μπορεί να γίνει πιο ανεξάρτητη και ευέλικτη;

Ανδρέας Ευθυμίου

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μερική αυτοτέλεια. Πρέπει: 

 -  Να σταματήσει ο γραφειοκρατικός έλεγχος που δημιουργεί καθυστερήσεις χωρίς ουσία και να υπάρχει η χρηματοδότηση που προβλέπεται από το Σύνταγμα. 
-Να επανέλθει ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
- Να υπάρχει Μητροπολιτική Διοίκηση, ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Δήμων (πχ σε κυκλοφοριακά θέματα)
-Να καταργηθεί το Οικονομικό Παρατηρητήριο
-Να γίνει αλλαγή του τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων με κριτήρια που έχει προτείνει η ΚΕΔΕ και όχι βάσει μόνο του πληθυσμού.
-Να υπάρξει άμεση στελέχωση με προσωπικό
-Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση των Δήμων
-Να υπάρχει ενημέρωση σε όλους τους Δήμους σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά ή Τοπικά προγράμματα
-Να γίνει διάκριση των αρμοδιοτήτων Κράτους, Περιφέρειας, Δήμων

Εν κατακλείδι, πρέπει να υπάρχει γενναία χρηματοδότηση, πρόσληψη προσωπικού, δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, κωδικοποίηση νόμων, κατάργηση του γραφειοκρατικού ελέγχου και αυστηρός οικονομικός έλεγχος. 

Στέλλα Βαλαβάνη

Η Λαϊκή Συσπείρωση χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τον όρο τοπική διοίκηση (αντί του αυτοδιοίκηση) για να αναδείξουμε ακριβώς τον ρόλο των δήμων, όπως και των Περιφερειών, ως μια βαθμίδα ουσιαστικά του κράτους, από την οποία ασκείται διοίκηση. Και βέβαια η διοίκηση αυτή που ασκείται μέσω των δήμων έχει αντιλαϊκό πρόσημο: τη φοροληστεία που ασκούν οι δήμοι, τις πολλαπλές υπηρεσίες που καλούνται να ξαναπληρώσουν οι δημότες αλλά και άλλες σημαντικές πλευρές, όπως την προώθηση μέσω των δήμων νέων «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και εργασιακών σχέσεων. 

 Επομένως το βασικό «δίλημμα» που τίθεται είναιτί Δημοτική Αρχή και  τί  Δήμαρχο θέλουμε: θέλουμε Δημοτική αρχή που  να  υποτάσσεται στις  πολιτικές  αυτές, που είναι εχθρικές  -και όταν λέω υποτάσσεται, εννοώ να μην αντιδρά, γιατί ξέρετε με  επαφές και  «επιστολές» δεν λύνονται τα προβλήματα μας- ή Δημοτική Αρχή  και Δήμαρχο αγωνιστή  που  θα μπαίνει  μπροστά,  θα  παλεύει, θα  είναι ένα  με τους  δημότες με σκοπό  να διεκδικεί από  το Κράτος  και τις εκάστοτε Κυβερνήσεις την κάλυψη των αναγκών μας;

 

Νίκος Βιδάλης

Ενώ όλο το νομοθετικό πλαίσιο εδώ και πολλά χρόνια προτάσσει το αυτοδιοίκητο δικαίωμα όπως είναι και ο όρος για τον πρώτο βαθμό για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εντούτοις όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με νομοθετικές ρυθμίσεις, έχουν αφαιρέσει ετσιθελικά τον ορισμό για τους ΟΤΑ.
Η Χειραγώγηση και ο σφιχτός εναγκαλισμός του κεντρικού Κράτους, δεν αφήνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει.
Κατά την άποψη μας η ΚΕΔΕ δεν έχει διεκδικήσει και προστατεύσει ως όφειλε τα κεκτημένα των ΟΤΑ όπως ο νομοθέτης τα περιγράφει, τόσο στον ν.3463/2006 με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και με τον ν.3852/2010 (Καλλικράτης), αλλά και με τον ν. 4555/2018 (Κλεισθένης). 
Οι Δήμοι πρέπει να λειτουργούν ως τοπικές κυβερνήσεις, πάντα υπό το πνεύμα της νομοθεσίας χωρίς αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές νόρμες που περιορίζουν το εύρος της υπευθυνότητας τους να λύνουν άμεσα και γρήγορα τα τοπικά προβλήματα

 

10. Εκτός από την καθημερινότητα μιας πόλης και των κατοίκων της, υπάρχει και η προοπτική του αναπτυξιακού της οράματος. Ποιο θεωρείτε ότι είναι αυτό για την πόλη μας; Τι σκοπεύετε να πράξετε για αυτό, εφ΄ όσον εκλεγείτε; 

Ανδρέας Ευθυμίου

Το αναπτυξιακό μας όραμα περιλαμβάνει μία πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους, ανθεκτική, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με οικονομικές δραστηριότητες που δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά-κυκλοφοριακά προβλήματα. Μία πόλη ασφαλής, με κυρίαρχη την ανάπτυξη του πολιτισμού, της παιδείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πολιτικής και έλεγχο της χωροθέτησης και της λειτουργίας των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Στέλλα Βαλαβάνη

Αν έπρεπε να συμπυκνώσω σε μια φράση το «αναπτυξιακό όραμα» της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο μας αυτή θα ήταν: ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε και ως δημοτική αρχή, αν μας επιλέξει ο λαός της πόλης. 
Το δικό μας αναπτυξιακό όραμα λοιπόν έχει μια ειδοποιό διαφορά σε σχέση με αυτό που προωθείται και σήμερα από την Περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή. Ακριβώς γιατί για εμάς στο επίκεντρο είναι ο λαός της πόλης, τα ζόρια του και οι δυσκολίες που περνά και ταυτόχρονα οι ανάγκες του σήμερα. Όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Το δικό μας όραμα αφορά την αξιοποίηση του περιβάλλοντος, των υποδομών, των επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή του λαού μας και των παιδιών μας.

Τα τελευταία χρόνια ο λαός μας έχει χορτάσει από αναπτυξιακά έργα, που τα χρυσοπληρώνει και στο τέλος αδυνατεί να τα απολαύσει γιατί τα εκμεταλλεύονται μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικοί όμιλοι που πλουτίζουν από αυτά. Πάρτε για παράδειγμα το περιβόητο Ελληνικό, ένα έργο για το οποίο «έβαλαν πλάτη» 3 κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), η περιφέρεια και οι Δημοτικές αρχές των αντίστοιχων δήμων. Χιλιάδες στρέμματα γης και ακτέςδόθηκαν στην LAMDA στερώντας από τον λαό χώρους αναψυχής και εν δυνάμει υποδομών άθλησης, πολιτισμού, το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Αττικής- τον Άγιο Κοσμά που ξήλωσαν εν μίανυκτί, την ίδια την θάλασσα κλπ για να δημιουργηθεί εκεί μια πόλη- θέρετρο για τα πολύ μεγάλα πορτοφόλια και να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές του τουρισμού, του realestate οι κατασκευαστικές κ.α. Καμία σχέση δηλαδή με τις ανάγκες του κόσμου. 
Και το Ελληνικό είναι τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού που αφορά τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα, με τα πολυτελή θέρετρα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τις ιδιωτικές παραλίες και τις μαρίνες. Αυτά ακουμπούν και το δικό μας Δήμο. Με αυτούς τους σχεδιασμούς σχετίζεται και η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Άρα εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: την επόμενη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο λαός της πόλης μας θα έχει να αντιμετωπίσει μια δημοτική αρχή που θα στηρίξει – όπως και σήμερα- την επιχειρηματική δράση κατά την διάρκεια των έργων αλλά και μετά απέναντι στις ανάγκες των πολλών ή δημοτική αρχή που θα οργανώσει την διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών σε χώρους πρασίνου- που τόσο λείπουν από την πόλη, σε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, πολιτισμού κλπ στα οποία ο λαό της πόλης θα έχει πρόσβαση δωρεάν και θα τα απολαμβάνει; 

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά το «ποια ανάπτυξη» στηρίζει. Ακόμη κι αν επιχειρούν να πείσουν ότι μπορούν να συμβιβάσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών με τις ανάγκες του λαού της πόλης, υπάρχει ποια μεγάλη πείρα σε όλους μας. 

Νίκος Βιδάλης

Παρότι έχω απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις σας, οριοθετώντας πιο «Λακωνικά» όλα τα παραπάνω, θα σας έλεγα πως η Τοπική Οικονομία και η Τοπική Ανάπτυξη σε όλες τις εκφάνσεις των δύο εννοιών, είναι η πεμπτουσία για τις ανάγκες των Τοπικών Κοινωνιών και την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής τους. 

 

11. Γιατί να σας εκλέξουν ως Δήμαρχο οι συνδημότες μας; Που διαφοροποιείστε έναντι των άλλων υποψηφίων;

Στην Δημοκρατία δεν υπάρξουν αδιέξοδα και σε μία εκλογή κρίνονται αυτά που έχουν γίνει, σε τι περιβάλλον και σε ποιες συγκυρίες έγιναν και φυσικά τι έχουν να προτείνουν. Προτάσεις πραγματικές κι όχι υπερβατικές. 

Θέλοντας να δώσω ένα παράδειγμα, έγινε συνένωση δύο Δήμων που είχαν περίπου και οι δύο μαζί 11 εκατ. Οφειλές και 10 εκατ. Δάνεια και 1,5 εκατ. στο ταμείο τους. Σήμερα, με 60% περιορισμό των πόρων λόγω της οικονομικής, της ενεργειακής, της υγειονομικής και της πληθωρικής κρίσης, ο Δήμος μας δεν οφείλει, εξόφλησε τα δάνειά του, δεν δανείστηκε περαιτέρω και έχει πλεόνασμα! Αυτό σημαίνει εκπλήρωση των υποχρεώσεών του προς τους εργαζομένους και τις άλλες υποχρεώσεις του.

Παράλληλα:

-Έχουμε τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη στην Αττική
- Έχουμε πολύ καλή λειτουργία όλων των σχολείων μας και των παιδικών μας σταθμών
-Σταθήκαμε στο πλάι κάθε Δημότη στην οικονομική και υγειονομική κρίση
-Υλοποιήσαμε πολλά και σημαντικά έργα για την πόλη μας
-Στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, πέραν των άλλων, κατορθώσαμε να έχουμε test Covid για όλους, με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες. 
-Διεκδικήσαμε και αγωνιστήκαμε για τα καίρια θέματα της πόλης μας όπως το κτίριο ΕΟΜΜΕΧ, την μη απομάκρυνση του ΕΟΠΥΥ από τον Ταύρο, τον Φαληρικό Όρμο, κα. Χωρίς καμία κομματική εξάρτηση. 

Δεν ζητώ, λοιπόν,  να με εκλέξετε για να διαμαρτύρομαι, αλλά για να κάνω έργο και να διεκδικώ και να είμαι δίπλα σε όλους και ειδικά στους πιο αδύναμους. 

Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Είναι σωστό για μία κοινωνία να υπάρχει Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και άλλες τέτοιες δομές; Θα σας πω, ειλικρινά, όχι! Όμως στις σημερινές συνθήκες, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, λειτουργούμε όλες αυτές τις δομές και μάλιστα υποδειγματικά. 

Ένα άλλο παράδειγμα. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν ο Δήμος έχει Κοινωφελή Επιχείρηση. Αν καταργηθεί, όπως προτείνουν κάποιοι, η Κοινωφελής Επιχείρηση δε θα μπορεί να λειτουργήσει μία τέτοια δομή και άλλα πολλά που προσφέρουν σημαντικό έργο στην πόλη μας. 

Πρέπει να υπάρχουν ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις); Εγώ λέω ΝΑΙ και θα τις βοηθήσουμε
Πρέπει να υπάρχει ενεργειακή Κοινότητα; Πάλι λέω ΝΑΙ, για να βοηθήσουμε τους ευάλωτους.
Πρέπει να ενισχύουμε τα συσσίτια των ενοριών; ΝΑΙ, γιατί ωφελούνται  οι ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας. 
Πρέπει να ψηφίζεται ένας προϋπολογισμός και ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ή είναι πιο σημαντικό να το αρνούμαστε με προφάσεις που είναι εκτός της σημερινής πραγματικότητας; 

Αυτά και πολλά άλλα θέλω να θέσω στην κρίση των πολιτών. Μία Κοινωνία Δημιουργεί και Αγωνίζεται. Ένας Δήμος Υλοποιεί και Διεκδικεί. 

 

Στέλλα Βαλαβάνη

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο συμμετέχουμε εργαζόμενοι, αυταπασχολούμενοι, επιστήμονες, συνταξιούχοι και νέοι με δράση και συμμετοχή στους φορείς της πόλης μας και συνολικά στο κίνημα, στους αγώνες του λαού μας. Μας γνωρίζουν πολλοί συμπολίτες μας και από την δράση μας στη δημοτική αρχή, ως μαχητική αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια αλλά και παλιότερα ως διοίκηση στον Ταύρο.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι οπουδήποτε κι αν έχουν εκλεγεί, έχουν αποδείξει ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στην διοίκηση που ασκούν είναι η αποφασιστική στράτευση στην υπόθεση της ικανοποίησης των αναγκών του λαού και εν τέλη οι λύσεις που δίνουν στα βασικά προβλήματα του λαού. Ψηφί­ζουμε λοιπόν αυτούς που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από τη δράση και την αγωνιστική τους στάση και όχι τους «γνωστούς» που θα μας ξεχάσουν την επομένη των εκλογών για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο. 

Ο λαός της πόλης μας πρέπει να σκεφτεί καλά. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται νέα επίθεση από την Ε.Ε., τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα στον δήμο του Μοσχάτου-Ταύρου με τους «εκλεκτούς» των λίγων αλλά απλούς «θεατές» για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας μπορούμε τώρα να το ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ. 

Ψηφίζουμε  παντού Λαϊκή Συσπείρωση- στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και στην Περιφέρεια Αττικής

 

Νίκος Βιδάλης

Η εκλογή δεν είναι αυτοσκοπός, η Δημοκρατία μας προτρέπει να ενεργούμε με γνώμονα την προσφορά με ανιδιοτέλεια. Η συμμετοχικότητα και η ομαδική δουλειά είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο συνδυασμό και κατ’ επέκταση έναν επιτυχημένο Δήμαρχο. 

Με αυτές τις αρχές και τις αξίες διεκδικώ με τους συνεργάτες μου να ηγηθούμε στην διοίκηση του Δήμου, έτσι ώστε να βγούμε από την μίζερη διαχειριστική αντίληψη που διέπει την σημερινή απερχόμενη Δημοτική Αρχή. 

Σας Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.