Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η εκδήλωση του αγιασμού και της αποκατάστασης των αιθουσών των π. Σφαγείων Ταύρου

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η εκδήλωση του αγιασμού και της αποκατάστασης των αιθουσών των π. Σφαγείων Ταύρου

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η εκδήλωση του αγιασμού και της αποκατάστασης των αιθουσών των π. Σφαγείων Ταύρου

Σε ένα κλίμα ζεστό, γεμάτο χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η εκδήλωση του αγιασμού για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία των αιθουσών των π. Σφαγείων στον Ταύρο. Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020, όπου καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ιστορικού κτιρίου στον Ταύρο, τελέστηκε ο αγιασμός για την αποκατάσταση των αιθουσών των π. Σφαγείων, ένας χώρος ικανός να φιλοξενήσει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Πνευματικού Κέντρου και των συλλόγων του Δήμου μας.         

Στην εκδήλωση του Αγιασμού παραβρέθηκε και τιμήθηκε για την καθοριστική  συμβολή του στη χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης των αιθουσών των π. Σφαγείων, ο Υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, όταν είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει άμεσα την αποκατάσταση του χώρου και τήρησε αυτή του τη δέσμευση.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτών από τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Εκτός  από τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης  Καλλιάνος, η βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ», Τόνια Αντωνίου, ο Τάσος Γαϊτάνης εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ»Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.  

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Δύο χρόνια πριν, ημέρα Πέμπτη ήταν η καταστροφική πυρκαγιά, ημέρα Πέμπτη παραδίδουμε στους πολίτες  ξανά τον ιστορικό αυτό χώρο των π. Σφαγείων, ένα εμβληματικό τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.

Παραδίδουμε σήμερα ένα χώρο ακόμα καλύτερο, ικανό να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κόμβο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και επικοινωνίας.

Ο Δήμος μας ενώνει και οφείλει να αναγνωρίζει την προσφορά της Πολιτείας, γι’ αυτό και τιμούμε σε αυτή την εκδήλωση τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, ως Υπουργός Εσωτερικών,  ανταποκρίθηκε άμεσα στη θέλησή μας και στην αγωνία μας για αποκατάσταση των αιθουσών, εγκρίνοντας το ποσό των 1.200.000€,  τηρώντας  τη δέσμευσή του, έτσι ώστε δύο χρόνια αργότερα να βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ξεκινώντας την επαναλειτουργία των αναβαθμισμένων αιθουσών μας στα π. Σφαγεία. Ας σεβαστούμε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο και ας απολαύσουμε όμορφες δράσεις και δραστηριότητες για όλους τους πολίτες μας!».  

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου