Μπάμπης Μπιλίνης: Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μπροστά σε ιστορικά αδιέξοδα

Μπάμπης Μπιλίνης: Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μπροστά σε ιστορικά αδιέξοδα

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου μπροστά σε ιστορικά αδιέξοδα.

1.Η οικονομική ανάπτυξη με κτηματομεσιτικά κριτήρια και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εστίασης έχει “πιάσει ταβάνι” στο Μοσχάτο, ενώ στον Ταύρο δεν “πέρασε ούτε απ΄ έξω”, οξύνοντας τις αντιθέσεις μεταξύ των κοινοτήτων.

2. Η χωροταξική και πολεοδομική συγκρότηση του Δήμου γίνεται περιστασιακά και μόνο ύστερα από προτάσεις και πιέσεις οικονομικών συμφερόντων με την διοίκηση του Δήμου στην καλύτερη περίπτωση ουραγό των εξελίξεων. (Αλλαγές χρήσεων γης σε μεγάλα πρώην βιομηχανικά ακίνητα, ΕΟΜΜΕΧ, περιοχή Περιβολίων στην Κοινότητα του Ταύρου,.). Η οδός Πειραιώς είναι το νέο “ελντοράντο” του πολυεθνικού κατασκευαστικού κεφαλαίου και η παρέμβαση του Δήμου στον σχεδιασμό της περιοχής αγνοείται. “Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα..”

3. Η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου οδηγεί σε κατασπατάληση πόρων σε άχρηστα έργα βιτρίνας, που ούτε ευκαιρία για φωτογράφιση δεν δίνουν στην διοίκηση, όπως η πολύπαθη πλατεία Μεταμόρφωσης.

4. Το κτιριακό απόθεμα στην Κοινότητα Ταύρου, οι προσφυγικές και εργατικές πολυκατοικίες, με τα χρόνια απαξιώνεται υποβαθμίζοντας τις συνθήκες στέγασης των κατοίκων με τον Δήμο θεατή.

5. Η διαχείριση των απορριμμάτων εξακολουθεί να έχει αντιπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά επικίνδυνα για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης του Φορέα διαχείρισης στην Αττική το 91% των απορριμμάτων που συνέλεξε το 2021 ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, πήγε προς ταφή στον ΧΥΤΑ.

6. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου “καρκινοβατεί” και ο Δήμος απλά “βλέπει τα τρένα να περνούν”.

7. Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υποβαθμίζει την ποιότητα τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατακρεούργηση των κοινόχρηστων δέντρων με την δικαιολογία του κλαδέματος.

8. Η μέχρι τώρα έξωθεν μαρτυρία για σωστή και καλή διαχείριση τουλάχιστον “πάει περίπατο”. Υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου βρέθηκαν να κινούνται εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς εντολή εκτέλεσης εργασίας, σε άλλο δήμο με την διοίκηση να αγνοεί τις κινήσεις τους. Οι ισολογισμοί του 2016 και 2017 του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έρχονται προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ του Δήμου τον Ιούνιο 2022 (!) και μάλιστα με την διαδικασία της “δια περιφοράς” έγκρισης χωρίς δια ζώσης συζήτηση. Η διοίκηση έχει καταρρεύσει.

Η διέξοδος:

Η διέξοδος από αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ρήξεις.

Απαιτεί οι κινηματικές δυνάμεις, που υπάρχουν στον Δήμο μας να δώσουν νέα πνοή στην Αυτοδιοίκηση.

Η διοίκηση Ευθυμίου βιώνει το απόλυτο βάλτωμα. Οι εύθραυστες πελατειακές σχέσεις που στηρίζεται δεν αρκούν. Έχει τελειώσει.

Το παλιό γερασμένο πολιτικό σύστημα στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου δεν μπορεί να δώσει λύση. Να μπει στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα.

Νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες να βγουν μπροστά.