Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την παραχώρηση χώρων του Πνευματικού Κέντρου σε ιδιώτη

Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την παραχώρηση χώρων του Πνευματικού Κέντρου σε ιδιώτη

Με ανακοίνωση που μας απέστειλε η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρεται στο θέμα της παραχώρησης χώρων του Πνευματικού Κέντρου, σε ιδιωτική εταιρεία. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η διοίκηση Ευθυμίου οφείλει απαντήσεις.

Στις 27 Ιουνίου, με δελτίο Τύπου, η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου- Ταύρου "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" ζήτησε εξηγήσεις από τη δημοτική Αρχή σχετικά με την παραχώρηση χώρων του Πνευματικού Κέντρου σε ιδιώτη για τη διενέργεια Summer Camp.

Απάντηση ουδεμία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Ιουλίου, ο Μπάμπης Μπιλίνης έθεσε ξανά συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρο, Ανδρέα Ευθυμίου και μάλιστα δύο φορές.

Απάντηση ουδεμία.

Η ενοχή σιωπή του κυρίου Δημάρχου μαρτυρά την πραγματικότητα.

Η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τους δημόσιους χώρους ως τσιφλίκι της και δεν διστάζει να τους διαχειρίζεται αδιαφανώς, προκειμένου να εξυπηρετήσει φίλους και γνωστούς.

Σήμερα, με αφορμή την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης σε χώρους του Πνευματικού Κέντρου από ιδιωτική εταιρεία, επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματά μας και ζητούμε απαντησεις:

Σε ποια συνεδρίαση ποιου οργάνου αποφασίστηκε η παραχώρηση χώρων του Πνευματικού κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία για τη διενέργεια κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων;

Υπεγραφησαν σχετικά έγγραφα και από ποιον;

Με ποια κριτήρια επιλέγει να διοργανωθεί summer camp από τη συγκεκριμένη εταιρεία αντί να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως είχε δεσμευτεί η τέως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου;

Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος είχε την αστική ευθύνη έναντι των εμπλεκομένων;

Θεωρεί ο κ. Δήμαρχος ότι οι δημοτικοί χώροι μπορούν να παραχωρούνται σε ημέτερους χωρίς να ακολουθούνται ανοιχτές διαδικασίες;

Καλούμε για μια ακόμη φορά (τέταρτη) τον κ. Ευθυμίου να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη σιωπή πιστεύοντας πως απλά το ζήτημα θα ξεχαστεί και να δώσει πειστικές απαντήσεις.