Δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου - Ταύρου

Δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου - Ταύρου

Δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου - Ταύρου "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" Μπάμπη Μπιλίνη.

Θέμα: Για την Παραλία του Φαληρικού μετά την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου με την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής.

"Για την Παραλία του Φαληρικού Όρμου.
Από την χθεσινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου - Ταύρου παρουσία του Περιφερειάρχη:

Α. Το έργο μέχρι το 2019 επί διοίκησης Δούρου προχωρούσε με γρήγορους ρυθμούς. Για μεγάλο διάστημα στο εργοτάξιο δούλευαν δυο βάρδιες. Μετά το 2019 σέρνεται και απαξιώνεται. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Β. Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στην πολιτική της διοίκησης Πατούλη, που προσπάθησε μέσω ΣΔΙΤ να αμφισβητήσει τον δημόσιο και οικολογικό χαρακτήρα. 
Γ. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ δεν σημαίνει αυτόματη χρηματοδότηση και δημοπράτηση. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ από Βρυξέλλες χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις και πολλή υπομονή. 
Δ. Μετά την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΕΕ τέθηκε το ερώτημα. Με ποια μελέτη θα δημοπρατήσουν; Εμείς διεκδικούμε με αυτή που είχε παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ξέρουμε. Ούτε JASPERS, ούτε NEW EUROREAN BAUHAUS, ούτε άλλες τέτοιες πομφόλυγες. 
Ε. Από ότι φάνηκε το βουνό με τα μπάζα με μια μικρή δαπάνη κάτω του ενός εκατομμυρίου θα μπορούσε να είχε "φύγει". Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε. Ελπίζουμε να τηρήσει την δέσμευση η Περιφέρεια και τους επόμενους δυο μήνες να γίνει η παρέμβαση.
ΣΤ. Τα δημοτικά συμβούλια Μοσχάτου - Ταύρου και Καλλιθέας διεκδικούν:

1.Την άμεση ολοκλήρωση των έργων της Α΄ φάσης εγγύηση για την ασφάλεια των κατοίκων.
2. Την άμεση δημοπράτηση του έργου της Β΄ φάσης με τις υπάρχουσες μελέτες.
3. Την άμεση απομάκρυνση των βουνών από μπάζα , που απειλούν την υγεία των κατοίκων.
4. Την δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης με την συμμετοχή των δήμων και οργανώσεων πολιτών τώρα.

Όσο κι αν ζητήθηκε υπομονή από ΕΕ και Περιφέρεια, η υπομονή των κατοίκων μετά από δεκαετίες υποβάθμισης και καταστροφής της παραλίας έχει εξαντληθεί. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΡΑ!"

Μπάμπης Μπιλίνης
δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου
επικεφαλής "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή".