Δήλωση της Στέλλας Βαλαβάνη

Δήλωση της Στέλλας Βαλαβάνη

Δημοτική αρχή , Περιφέρεια και Κυβέρνηση να δώσουν άμεσα λύση στην χρόνια επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε γειτονιές του Ταύρου . Οι κάτοικοι του Ταύρου που μένουν κοντά στο πάρκο Λαού και στο πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση. Οικογένειες ρομά που με κρατική ευθύνη παραμένουν στο περιθώριο καθώς η αναγκαία κοινωνική τους ένταξη καρκινοβατεί με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, βρίσκουν καταφύγιο στα πάρκα της  γειτονιάς μας και διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Συγκεντρώνονται στα συγκεκριμένα σημεία γιατί εκεί έχουν πρόσβαση σε νερό από την ύδρευση των πάρκων. Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πλέον για την υγεία  των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ίδιων των ρομά.

Δεν μπορεί κανείς πλέον να σφυρίζει αδιάφορος καθώς στην περιοχή υπάρχει παιδικός σταθμός και δημοτικό σχολείο και είναι φυσιολογικό  οι  γονείς να αγωνιούν. 

Όπως έχουμε τονίσει τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια  όσο και σε παρεμβάσεις μας στην Δημοτική Αρχή η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο ( Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος με διασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων για να επιβιώσουν.

Η στάση αδιαφορίας τόσα  χρόνια της  Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων κρατικών φορέων αποτελεί στάση που υποβαθμίζει τη ζωή εργατικών λαϊκών ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, ενώ στρώνει το έδαφος για να δυναμώνουν φασιστικές, ρατσιστικές φωνές που καμία σχέση δεν έχουν με τα αισθήματα του λαού μας.