Δελτίο τύπου της παράταξης Μαζί Μπροστά για τις επιχορηγήσεις των σωματείων

Δελτίο τύπου της παράταξης Μαζί Μπροστά για τις επιχορηγήσεις των σωματείων

Χωρίς οικονομική ενίσχυση, (επιχορήγηση), άφησε η Δημοτική αρχή τα πολιτιστικά σωματεία, τους Ιερούς ναούς που διοργανώνουν συσσίτια και τα Φιλοζωικά σωματεία του Δήμου μας, για το προηγούμενο έτος 2022.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, επιχορηγούν συμβολικά, σε ετήσια βάση αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και φιλοζωικά σωματεία καθώς και Ιερούς ναούς, με έμφαση σε αυτούς που οργανώνουν συσσίτιο και διανέμουν τρόφιμα στους ενορίτες τους.
Για το έτος 2022, ενώ η επιχορήγηση των αθλητικών Σωματείων έγινε κανονικά και καλώς έγινε, τα υπόλοιπα σωματεία, πολιτιστικά φιλοζωικά κ.λπ., με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, ( που επικαλέστηκε αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογηθεί ), δεν εισέπραξαν ούτε 1 ευρώ.
Καθώς το προϋπολογισμένο ποσό, περίπου 30 Χιλ ευρώ είναι μικρό για τα δεδομένα του Δήμου μας, είναι πραγματικά κρίμα που δεν έφτασε στους συλλόγους του Δήμου μας.
Ο Δήμος μας σε Μοσχάτο και Ταύρο διαθέτει πολιτιστικούς συλλόγους σχετικά λίγους, αλλά με μεγάλη ιστορία, πλούσια δράση και συμβολή στην εξέλιξη της πόλης. 
Ελπίζουμε η Δημοτική αρχή να τηρήσει την υπόσχεση της περί διπλασιασμού της επιχορήγησης έτους 2023, ώστε να καλυφθεί και το περσινό έτος.

(Τα παραπάνω αναδείχθηκαν μέσα από ερωτήσεις που θέσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο της 29ης Δεκεμβρίου 2022, που συζητήθηκε ο προϋπολογισμός).