Ανακοίνωση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων

Ανακοίνωση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζει τα αθλητικά σωματεία με υποδομές και επιχορηγήσεις με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα

Η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης αποτελεί απόφαση και επιλογή της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα που προβαίνει ετησίως σε αυτή την ενίσχυση. Άλλοι Δήμοι συντηρούν μόνο τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και άλλοι, όχι μόνο δεν δίνουν οικονομική ενίσχυση, αλλά υποχρεώνουν τις ομάδες να καταβάλλουν και μίσθωμα για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 Φέτος αποφασίστηκε αρχικά η καταβολή 55.000€ για επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων και 12.000€ επιπλέον για τις μετακινήσεις των ομάδων Ελευθερία Μοσχάτου, ΑΕ Μοσχάτου και Φωστήρα Ταύρου.

Η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου, προφανώς πιεζόμενη από τις οικονομικές της υποχρεώσεις τις οποίες ο Δήμος κατανοεί (σε αντίθεση με την επίσημη πολιτεία η οποία αν και έχει τεράστια έσοδα από το Στοίχημα, δεν βοηθάει στο ελάχιστο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό), προβαίνει σε άδικες ενέργειες που προσβάλλουν και θίγουν πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής αλλά και υπαλλήλους του Δήμου. Η ακραία αυτή μεμονωμένη συμπεριφορά αφορά τον χρόνο καταβολής των επιχορηγήσεων οι οποίες ήδη καταβάλλονται στις ομάδες που έχουν πλήρη δικαιολογητικά.

Η υποχρέωση ελέγχου των δικαιολογητικών και η τήρηση της νομοθεσίας αποτελεί καθήκον των δημοσίων λειτουργών αλλά και απαράβατη αρχή της Δημοτικής Αρχής.

Έχει διευκρινιστεί ότι η έγκριση πληρωμών από το λογιστήριο του Δήμου προϋποθέτει την τήρηση των παραπάνω διαδικασιών. Έπρεπε να αποσαφηνιστεί το επικαιροποιημένο θεσμικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα δεν προσφέρεται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση ούτε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η όποια επίθεση σε πρόσωπα δεν επιταχύνει καμία διαδικασία. Είναι απολύτως άδικη και κατακριτέα. Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου βοηθά τις ομάδες με πολύ κόπο και προσπάθεια. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις διοικήσεις των ομάδων για την κάλυψη των υποχρεώσεων τους.

Όσο για τη συμπεριφορά μελών της μειοψηφίας αντί να λειτουργούν καιροσκοπικά προσβλέποντας σε λίγα λεπτά δημοσιότητας ας ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της πόλης, καταθέτοντας αξιόπιστες προτάσεις γιατί με τη συνεχιζόμενη τακτική τους απλά εκτίθενται.