Ανακοίνωση της Αξ. Αντιπολίτευσης για την σημερινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Ανακοίνωση της Αξ. Αντιπολίτευσης για την σημερινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί και πάλι με τηλεδιάσκεψη, το σημαντικότερο όργανο του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή.

Δυστυχώς με τις νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί από κυρίαρχο σε δευτερεύον πολιτικό όργανο καθώς οι κύριες αρμοδιότητες του μεταφέρθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του επιλέγουν να συνεχίζουν τις τηλεδιασκέψεις, όταν ο νόμος δίνει το δικαίωμα εδώ και 2 μήνες, για δια ζώσης συνεδριάσεις και παρά το ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει ήδη συνεδριάσει ζωντανά με φυσική παρουσία των μελών του.

Ακόμα και οι αστείες δικαιολογίες που δώθηκαν γι αυτή την επιλογή, περί χρόνου και τεχνικών διαδικασιών, αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για επιλογή αποκλεισμού του ουσιαστικού διαλόγου.

Ξεκαθαρίσαμε δια του εκπροσώπου μας κυρίου Βολίκα και το επαναλαμβάνουμε δημόσια και από εδώ, ότι όσο ο νόμος επιτρέπει τις δια ζώσης συνεδριάσεις, εμείς ως Παράταξη, δεν θα λάβουμε ξανά μέρος, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, σε συνεδριάσεις, του όποιου θεσμικού οργάνου του Δήμου, με τηλεδιάσκεψη.

Αφήνουμε μόνη της την Δημοτική Αρχή στον κατήφορο του εκφυλισμού κάθε μορφής διαλόγου και δημοκρατίας επί της ουσίας.

Την αφήνουμε στην αυταρέσκεια της μοναξιάς της και των συσσωρευμένων εσωτερικών θεμάτων...

Στην ίδια συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της "δωρεάς", της γνωστής ομάδας της Γλυφάδας που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Μοσχάτου.

Μετά το βάρος των καταγγελιών και των αποκαλύψεων μας, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις μας.

Ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του container στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Μοσχάτου, εμφανίστηκε επιτέλους ο "δωρητής", που όπως είχαμε προβλέψει είναι η ίδια ομάδα.

Στην ουσία, μας έκανε δώρο το container, για να τις δώσουμε τσάμπα Δημοτικό οικόπεδο, που θα στεγάσει τα γραφεία της.

Κατά ψηφίσαμε και σε άλλες " δωρεές" της ίδιας ομάδας καθώς το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα και η χορηγός εταιρεία της, για κάθε τι που " δίνουν ", ζητούν και δυστυχώς " παίρνουν ", με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής...πολλά περισσότερα.

Θυμίζουμε επί του θέματος, ότι ακόμα, 11 ημέρες μετά την κατάθεση της επιστολής μας, δεν.έχουμε λάβει ακόμα, καμία απάντηση από την πολεοδομία του Δήμου , για την νομιμότητα ή μη, της τοποθέτησης του container στο Δημοτικό γήπεδο.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!!