Προσέχουμε τους ηλικιωμένους

Προσέχουμε τους ηλικιωμένους

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκε μια ηλικιωμένη κυρία που με σταμάτησε χθες έξω από το σπίτι μου να με ρωτήσει πως μπορούσε να πάει από τον Ταύρο στον Ρέντη με τα πόδια.
Στα χέρια της κρατούσε ένα φάκελο από τράπεζα και όπως μου είπε προσπαθούσε να βρει τον παραλήπτη του κα να του το παραδώσει. Ήταν μια το μεσημέρι, ο ήλιος έκαιγε, έκανε αφόρητη ζέστη και εκείνη χωρίς καν να φοράει ένα καπέλο, να κρατάει ένα μπουκαλάκι νερό, βρισκόταν στους δρόμους. Προσφέρθηκα να της δώσω μια καρέκλα να κάτσει στον ίσκιο και να της φέρω ένα ποτήρι νερό, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ήταν αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Καλό θα ήταν λοιπόν, αν φυσικά περνάει από το χέρι μας, αυτές τις πολύ ζεστές μέρες του  καλοκαιριού, που ο καύσωνας έχει κατακλύσει ολόκληρη τη χώρα, να νοιαστούμε λίγο παραπάνω για τους ηλικιωμένους.
Να μην τους αφήνουμε να βγαίνουν έξω για οποιοδήποτε λόγο, να παραμένουν σε χώρους δροσερούς, να φροντίσουμε να φοράνε ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και να κάνουν συχνά ντους αν είναι δυνατόν. Να τρώνε ελαφριά φαγητά, φρούτα και λαχανικά και να πίνουν πολλά υγρά. Αν μας πουν ότι δεν αισθάνονται καλά για οποιοδήποτε λόγο, να επικοινωνήσουμε άμεσα με το γιατρό τους.

Η ζωή είναι πολύτιμη γι΄αυτούς και οι ίδιοι πολύτιμοι για εμάς!
Ας νοιαστούμε λίγο παραπάνω. Ας τους δείξουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας. Το έχουν ανάγκη! Τους το χρωστάμε!!!

Ευχαριστώ πολύ!
Μαρία Τσακού