42η Παγκρητία Έκθεση Προϊόντων: “Είμαστε και εμείς εδώ…”

42η Παγκρητία Έκθεση Προϊόντων: “Είμαστε και εμείς εδώ…”

“Είμαστε και εμείς εδώ…”

Στις 12 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στην πλατεία Δαβάκη πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια της 42ης Παγκρήτιας έκθεσης προϊόντων.

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση τοπικών προϊόντων ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με την παράλληλη συμμετοχή χορευτικών πολιτιστικών σωματείων με στόχο την προσέλκυση του αγοραστικού κοινού.

Ως πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας δεν μπορεί να μη σχολιάσω, το γεγονός ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση με τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο (ούτε στα εγκαίνια δεν προσκληθήκαμε),που εκπροσωπεί θεσμικά τους καταστηματάρχες και εμπόρους της πόλης μας. Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι λίγες δεκάδες μέτρα παραδίπλα λειτουργεί η κλειστή σκεπαστή αγορά μας (φωτο), με ομοειδή προϊόντα προκύπτουν ερωτήματα:

1. Γιατί δεν προσκλήθηκαν στην έκθεση έμποροι της πόλης μας;

2. Γιατί άγνωστοι παραγωγοί πρέπει να τυγχάνουν, καλύτερης και πιο ευνοϊκής προβολής από τους τοπικούς εμπόρους;

3. Γιατί επιλέχθηκε η πλατεία Δαβάκη για την έκθεση ενώ στα 50 μέτρα λειτουργεί η κλειστή σκεπαστή αγορά της πόλης μας και όχι ένα διαφορετικό σημείο ώστε η έκθεση να μην αποτελεί σημείο ανταγωνισμού για τους καταστηματάρχες της πόλης μας;

4. Γιατί δεν ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή της έκθεσης;

Η συγκεκριμένη εμπορική έκθεση σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν.

Οι καταστηματάρχες της πόλης μας παραμένουν εδώ, ενεργοί δίνοντας το δικό τους καθημερινό αγώνα για την επιβίωση και την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας στηρίζει και πρωταγωνιστεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της πόλης μας, της τοπικής μας αγοράς και οικονομίας, αρκεί αυτές οι ενέργειες να μην έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους τοπικούς καταστηματάρχες και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ανδρέας Αναστόπουλος
Πρόεδρος ΕΣΚ