Πράσινες πολιτικές

Πράσινες πολιτικές

Έως τώρα έχουμε αναλύσει θέματα καθημερινά, που αφορούν όλους εμάς ως πολίτες. Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, για να μεταβούμε σε μια ‘πράσινη’ καθημερινότητα, χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ πολιτών και αρμόδιων φορέων

Είναι γεγονός ότι όλοι εμείς σαν πολίτες, μπορεί να θέλουμε να αλλάξουμε καθημερινές μικρές συνήθειες, ώστε να βοηθήσουμε το περιβάλλον μας να επουλώσει σταδιακά τις πληγές του. Αυτό, όμως, θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα έλθει μόνο από τη συνεργασία όλων μας. Φυσικά, για να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται συντονισμός. Από το επίπεδο της εκάστοτε κυβέρνησης, έως και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Για παράδειγμα, εκτός από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ενημερωτικών καμπανιών σε κεντρικά σημεία των πόλεων, θα ήταν αποτελεσματικό να δημιουργηθούν προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενημέρωση, αφετέρου ο πολίτης θα γνωρίζει τον λόγο που πραγματοποιείται κάποιο ‘πράσινο’ έργο αλλά και τα οφέλη που δημιουργούνται από την υλοποίησή του. Έτσι, έχοντας μια κοινή βάση, μπορούν να πραγματοποιηθούν τα επόμενα σημαντικά βήματα.     

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η εξυγίανση του περιβάλλοντος μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, αφού έχουμε χρέος να αφήσουμε και κάτι ελπιδοφόρο στις επόμενες γενιές.