Με αφορμή τις πυρκαγιές...

Με αφορμή τις πυρκαγιές...

Αφού δημιουργήσαμε και πέμπτη εποχή, εκτός απο τις ήδη υπάρχουσες 4, θα αναφερθούμε σε αυτή. Η νέα, πέμπτη εποχή, είναι αυτή της πυρκαγιάς, που με τόσο ζήλο και προσπάθεια καθιερώθηκε στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Είναι αυτή η μάστιγα που επικρατεί στα άρρωστα μυαλά κάποιων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι δεν έχει γίνει κατανοητό πώς μπροστά στη φύση είμαστε ίσοι. Με την καταστροφή των δασών καταστρέφουμε τις ιδανικές συνθήκες ζωής για τον άνθρωπο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι ανεξαιρέτως θα έχουμε την ίδια κατάληξη, εάν συνεχίσουμε αυτό το χαζό παιχνίδι. Διότι, είναι δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει, όμως, δεν είναι ικανή να δημιουργεί πολλές εστίες φωτιάς σε ένα δάσος.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, έαν θέλουμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορεί εν έτει 2022 να μιλάμε ακόμα για εμπρησμούς και καταστροφές απο ανθρωπογενή αίτια. 
Δεν είναι επιτρεπτό να ξέρουμε κάθε καλοκαίρι οτι θα υποφέρουμε. Το καλοκαίρι οι φωτιές, τον χειμώνα οι πλημμύρες και η ψυχική οδύνη των ανθρώπων ατελείωτη.

Καλώ, λοιπόν, ΌΛΟΥΣ να τερματίσουν τα παιχνίδια, διότι μάλλον δεν βλέπουν ότι η φύση θα βρεί την ισσοροπία της είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς. Και αν μου επιτρέπεται να προβλέψω, η φύση θα αναγεννηθεί μόλις διώξει την κλιματική αλλαγή που ονομάζεται άνθρωπος.