Επαφή με τη φύση

Επαφή με τη φύση

Όλοι εμείς σαν άνθρωποι, από τα αρχαία χρόνια, έχουμε την τάση να θεοποιούμε τα στοιχεία της φύσης. Ακόμα και στα πιο πρόσφατα χρόνια, έχουν γραφτεί τραγούδια που υμνούν τη φύση. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι και η επιστήμη μιμείται τις διαδικασίες της, ώστε να καινοτομεί και να εξελίσσεται.

Τα γεγονότα αυτά, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος αγαπά και θαυμάζει τη φύση. Γιατί όμως αυτή η αγάπη μεταφράζεται πλέον σε καταστροφικές ενέργειες; Γιατί δεν δείχνουμε στη φύση ότι την αγαπάμε, αλλά την καταστρέφουμε για να αποκτήσουμε υλικά αγαθά; Ο σημερινός πολιτισμός είναι με διαφορά, ο πιο καταστροφικός ως προς το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Μια εξήγηση είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων σε κάθε χώρα ζει στις πόλεις. Έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τα χαρίσματά της, θεωρώντας τον άνθρωπο ως το ανώτατο όν. Παρ’ όλα αυτά, κάθε λίγο αναζητάμε τη φύση και θέλουμε την επαφή μαζί της. Πόσες φορές έχει τύχει σε όλους, να πάμε μια βόλτα στην εξοχή, με σκοπό να ηρεμίσουμε. Να ξεφύγουμε από αυτόν τον παράλογο ρυθμό ζωής στην πόλη.                                                                                                                               

Επειδή λοιπόν, έχουμε παραμερίσει τη φύση, αυτά που βιώνουμε καθημερινά είναι μια τεράστια ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε με τα στοιχεία της. Και το πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η φύση μας θυμάται και μας περιμένει. Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς την έχουμε ανάγκη , όχι η φύση εμάς.