Πως να μιλάς ώστε οι άνθρωποι να σε ακούνε

Πως να μιλάς ώστε οι άνθρωποι να σε ακούνε

Σίγουρα πολλές φορές, έχεις βρεθεί σε μια παρέα που κατά την προσπάθεια σου να εκφράσεις την γνώμη σου στο θέμα που εξελίσσεται εκείνη την στιγμή, κάποιος σε διακόπτει. Ξανά προσπαθείς να μιλήσεις και συμβαίνει το ίδιο… Το πιο πιθανό είναι να εκνευριστείς να νιώσεις αόρατος και να πιάσεις το κινητό σου από αμηχανία, κάνοντας πως δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση. 
Πως όμως μπορείς να το αλλάξεις αυτό; 

Αρχικά πρέπει να αποβάλλουμε ορισμένες συνήθειες βλέποντας μια λίστα με 5 αμαρτήματα της ομιλίας. 

  1. Το κουτσομπολιό: Τα αρνητικά σχόλια που λέγονται για ένα άτομο κατά την απουσία του, είναι στην ουσία τα αρνητικά συναισθήματα του ατόμου που κουτσομπολεύει.
  2. Το να κατακρίνουμε: Είναι δύσκολο να ακούσεις κάποιον όταν ξέρεις ότι κρίνεσαι.
  3. Η αρνητικότητα: Οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν αυτούς που βλέπουν τα πράγματα μόνο αρνητικά και εστιάζουν συνέχεια στις δυσκολίες
  4. Το παράπονο: Το συνεχές παράπονο είναι στην ουσία μια κολλητή μιζέρια…
  5. Οι δικαιολογίες: Κανείς δεν θέλει να ακούει έναν άνθρωπο που συνεχώς ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους.

Υπάρχουν τρεις βασικές αρχές που ο καθένας οφείλει να ακολουθήσει για να παρουσιάζεται ως πιο εύθυμος και οι άνθρωποι να τον ακούνε. 
Αρχικά, η ειλικρίνεια, το να είσαι ευθύς και ειλικρινείς σε αυτά που λες κερδίζει την εμπιστοσύνη τον ανθρώπων κάνοντας σε πιο αξιόπιστο. 
Η αυθεντικότητα, το να είσαι ο εαυτός σου και η ακεραιότητα, το να είσαι ότι λες και να κάνεις ότι λες, αποτελούν στοιχεία που όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε. 
Τέλος, η αγάπη. Δεν εννοώ την ρομαντική αγάπη. Αλλά να επιθυμείς το καλό του ανθρώπου που μιλάς και έχεις απέναντι σου!