Σπανακόρυζο λεμονάτο

Σπανακόρυζο λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό σπανάκι 

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα 

1 πράσο 

1 κρεμμύδι ξερό 

150 γραμμάρια ρύζι  γλασέ 

Λάδι 

½ ματσάκι άνηθο  

2 λεμόνια 

Αλάτι και πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά το σπανάκι και το σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο όλα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε .

Πριν βάλουμε το σπανάκι ρίχνουμε το ένα λεμόνι και μετά τσιγαρίζουμε το σπανάκι. Αφού τσιγαριστεί κι αυτό ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί. 

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε το ρύζι, λίγο νερό και αλατο-πιπερώνουμε.  Λίγο πριν τελειώσει, πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε περίπου 20 λεπτά είναι έτοιμο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά στο μάτι να τραβήξει τα υγρά του. 

Bon Apettit!!!