Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο γίνεται; Κι όμως ναι! Μια ακόμη εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλους όσους έχουμε περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή μας αλλά θέλουμε να μαγειρέψουμε και κάτι επιπλέον.

ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό σπανάκι 

1 μέτριο κρεμμύδι 

2 φλ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 

½ φλ. λάδι 

1 φλ. νερό 

2 αυγά 

250 γρ. φέτα 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματάμε ελαφρώς και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι και προσθέτουμε το κομμένο σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει .Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, το νερό και την φέτα, αφού την έχουμε κομματιάσει. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αραιό χυλό. Το μείγμα το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω, από 50 λεπτά ως 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει. 

Bon Appetit!!!