Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη Μικρά Ασία κα τη μοιράζεται μαζί μας η φίλη και αναγνώστρια μας Ελένη. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν!

Υλικά

½ κιλό πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

Για τη σάλτσα

2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. λάδι
1 κ. σ. πελτέ
½ κιλό ντομάτες τριμμένες
2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι, 1 ξύλο κανέλλας
1 φύλλο δάφνης

Για τα σουτζουκάκια

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
¾ του ψωμιού (από μία φρατζόλα μισού κιλού)την ψίχα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. ξύδι
2 κ. σ. λάδι
1κ. γλ. κοφτή κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και βράζουμε τις ελιές σε καθαρό νερό ως ότου τρυπιούνται με ένα πιρούνι και τις στραγγίζουμε. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Μουλιάζουμε τη ψίχα, την στραγγίζουμε, τη διαλύουμε σε ψίχουλα και τη βάζουμε στο μπολ. Τα πλάθουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Ξεκινάμε σε μια κατσαρόλα τη σάλτσα μας. 
Βάζουμε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα και το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι ,την κανέλλα και τη δάφνη. Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε τις ελιές και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα λαδωμένη, στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις ελιές και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Καλή Επιτυχία!!!