Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και καλαμπόκι

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και καλαμπόκι

Υλικά (για 4 μερίδες):

250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. κοφτό μακαρονάκι, βίδες, πένες)
2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο (περίπου 160 γρ. η καθεμία)
1 κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο (περίπου 200 γρ.)
1 αγγούρι μέτριο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμός από 1/2 λεμόνι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1️⃣Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Αν θέλουμε να γίνει η σαλάτα κρύα, μπορούμε να τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό μετά το στράγγισμα για να σταματήσει ο βρασμός.
2️⃣Ετοιμάζουμε τα υλικά: Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι (ή το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και το καλαμπόκι.
3️⃣Συνδυάζουμε: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα κρύα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
4️⃣Φτιάχνουμε το dressing: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
5️⃣Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Περιχύνουμε το dressing πάνω από τα υλικά στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να καλυφθούν ομοιόμορφα από το dressing.

Συμβουλές:

  • Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικές ελιές Καλαμών ή κάπαρη.
  • Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ή στραγγιστό γιαούρτι στο dressing.
  • Η σαλάτα είναι ακόμα πιο νόστιμη αν μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Καλή σας απόλαυση!!!