Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
4 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλή, 1 κίτρινη, 1 πράσινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
½ ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ κ. γλ. βούτυρο
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε και πλένουμε τις πιπεριές σε μεσαία κομμάτια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει για λίγο. Ρίχνουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. 
Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε λίγο να μαραθούν, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, τα οποία τα έχουμε ξεπλύνει.
Ανακατεύουμε συνέχεια, όταν μαραθούν τα λαχανικά ρίχνουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε λίγο και ρίχνουμε το κρασί, μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό. 
Μαγειρεύουμε σε κανονική φωτιά περίπου για 1 ώρα. Προς το τέλος ρίχνουμε την κουταλιά της σάλτσας σόγιας και αν θελήσουμε το μπέικον.

Το σερβίρουμε σαν μεζέ αλλά ταιριάζει ωραία και με ρύζι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!