Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί

Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί

ΥΛΙΚΑ

Ανθοί από 1 κιλό κολοκύθια

250ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml μπύρα ή νερό

1 κ. γλ. κοφτό μπέικιν

1 κ. σ. λάδι

½ κ. γλ. αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τους ανθούς από το κολοκύθι, κόβουμε το λουλούδι που έχει μέσα, πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε  μισή ώρα να φύγουν τα πολλά νερά. Ξεκινάμε το χυλό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το λάδι, το αλάτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους ανθούς και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός, αλλά να πέφτει από το κουτάλι. Το αφήνουμε για μισή ώρα.

Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε με το κουτάλι την ποσότητα που θέλουμε και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί ,ώστε να απορροφήσει όσο λάδι γίνεται περισσότερο. Θα σας βγουν περίπου 15 με 20 κομμάτια. Τέλειος καλοκαιρινός μεζές.

Bon Appetit!!!