Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κανελόνια

750 γρ, μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι μέτριο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 pummaro

½ λίτρο γάλα

300 γρ. regato κλασσικό ή καπνιστό

Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και 2 ποτήρια νερό.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου και κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό. (Δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά)
Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, ξεκινάμε να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και αν έχει μείνει σάλτσα απο τον κιμά, την ρίχνουμε απο πάνω.
Ρίχνουμε το γάλα στο πυρέξ, τόσο ώστε να καλύψει τα κανελόνια. Βάζουμε απο πάνω το regato και λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία !!!