Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ 

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά 

3 φλ. καφέ ρύζι γλασέ   

1 αυγό 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 κ.σ. λάδι 

Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ  

50 γραμμάρια λάδι 

Λίγο αλάτι 

Πιπέρι 

2 αυγά 

2 λεμόνια 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα μπoλ βάζουμε το κιμά, το αυγό, το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει και στραγγίξει. Συμπληρώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τα ζυμώνουμε.  Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, μόλις πάρει την πρώτη βράση βάζουμε τα γιουβαρλάκια. Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμα. Σε ένα μπoλ χτυπάμε τα δύο αυγά και τα δύο λεμόνια και  με μια κουτάλα ρίχνουμε στο μπoλ το ζεστό ζωμό σιγά σιγά. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα. 

Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή για οποιαδήποτε στιγμή!

Bon appetit!