Ελαφριά Καρυδόπιτα

Ελαφριά Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
200γρ. βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα καρύδια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκάλι
1 φέτα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας
½ λεμόνι στυμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά μας, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να κάνει φυσαλίδες , σύνολο περίπου θέλει  10 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
Συνεχίζουμε με την καρυδόπιτα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι  με το μπέικιν ,το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε και το σιμιγδάλι με τη βανίλια, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, ρίχνουμε τους κρόκους ένα ένα, το γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το μείγμα από το αλεύρι σιγά σιγά. Στο μούλτι χτυπάμε τα καρύδια, όχι πολύ, να μην γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και ρίχνουμε και τη μαρέγκα , ώστε να γίνει ένα το μείγμα μας. 
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 επί 30, ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το κόβουμε κομμάτια και με μια κουτάλα προσθέτουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να ρουφήξει καλά και αργότερα το σερβίρουμε.
Ταιριάζει τέλεια με παγωτό. Ένα εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!