Αγκινάρες με αρακά

Αγκινάρες με αρακά

ΥΛΙΚΑ

12 αγκινάρες

1 κ. αρακά

2 καρότα

1 κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμύδια

1 λεμόνι

½ κούπα λάδι

3 με 4 ποτήρια νερό

Άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις πλένουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το νερό και στην πρώτη βράση, ρίχνουμε τις αγκινάρες και τα καρότα τα οποία τα έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι. 
Ψήνουμε σε κανονική φωτιά για περίπου 1 ώρα. Πριν τελειώσει ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το στυμμένο λεμόνι. Σερβίρεται ζεστό και παγωμένο και το συνοδεύουμε με φετούλα.

Ένα ωραίο, ελαφρύ φαγητό!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!