Όσα με κόπο κρατώ

Όσα με κόπο κρατώ

Ό,τι σου ανήκει θα σε βρει. Δεν χρειάζονται πολλές σκέψεις και πλάνα. Μονάχα το ένστικτο θα σου δώσει τις μεγάλες απαντήσεις. Και θα σου τις δώσει εκεί που δεν υπάρχουν καν ερωτήσεις. Δίχως αυτό δεν μπορεί να υπάρξει φως. Όσο του αντιστέκεσαι, τόσο απομακρύνεσαι από την φύση σου. Δεν προστατεύει μονάχα το κορμί, αλλά και την ίδια την ψυχή. Ένα λάθος είναι αρρκετό για να γράψει την ιστορία σου εντελώς διαφορετικά από ότι την φανταζόσουν. Για να γλιτώσεις όμως από αυτό το μαρτύριο θα πρέπει να παραδωθείς σε έναν εαυτό σου που δεν τον έχεις συνηθίσει και τόσο πολύ. Όμως αυτός είναι που σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι πολλά τα πράγματα που σε εμποδίζουν να τον συναντήσεις. Οι πολλές σκέψεις, οι πολλές αποφάσεις που έχεις να πάρεις μέσα στην ημέρα, οι πολλές δραστηριότητες και υποχρεώσεις και πάει λέγοντας. Πριν συνεχίσω, παρατήρησες κάτι στις προηγούμενες δύο προτάσεις; Όπου και να κοιτάξεις θα συναντήσεις την λέξη «πολλά». Μείζων ζήτημα... Δεν υπάρχει χώρος εδώ πέρα για να το συζητήσουμε εκ νέου. Τα είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο εξάλλου. Απλά ήθελα να κάνω μία ακόμη αναφορά για να δεις ότι είναι παντού ο σύγχρονος τρόπος ζωής. 

Ας επανέλθουμε όμως. Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να ενοχοποιήσω καμία λέξη. Θα ήταν ιεροσυλία για εμένα προσωπικά. Κι ούτε πρόκειται να σταθώ στο τι κυνηγάς ή πόσα είναι αυτά που κυνηγάς. Μονάχα θέλω να σε ρωτήσω γιατί ασχολείσαι με καταστάσεις ή ανθρώπους που η έννοια του “πρέπει” είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί σύνδεση μεταξύ σας. Υπάρχουν πράγματα στην ζωή σου που σε εξαντλούν ψυχολογικά. Γιατί όμως τα συνεχίζεις; Γιατί εξακολουθείς να κρατάς όλα εκείνα που δεν μπορείς να κρατήσεις άλλο; 

Υπάρχουν πολλές πιθανές ερωτήσεις και είναι όλες τους εξίσου ευπρόσδεκτες. Εξάλλου, αν υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω με τετράγωνη σκέψη για ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη φύση. Γι' αυτό δεν απορώ πια με το πόσο περίεργη μπορεί να είναι μία ζωή που ξετυλίγεται μπροστά μου. Όλα είναι ευπρόσδεκτα. Γιατί ποιος ξέρει, μπορεί να είναι το ένστικτο που επιλέγει το παράλογο. Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται οπουδήποτε. Η ευτυχία μπορεί να είναι οτιδήποτε. Και σίγουρα δεν έρχεται κατά παραγγελία και με κανόνες.