Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Οδηγίες προστασίας των πολιτών

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Οδηγίες προστασίας των πολιτών

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες και η ανυπομονησία για την ολιγοήμερη χαλάρωση και την ξεκούραση στους καλοκαιρινούς προορισμούς κορυφώνεται.

Αυτός ο Αύγουστος βέβαια είναι λίγο διαφορετικός, γιατί όπως είναι γνωστό, βισκόμαστε μια ανάσα πριν απο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα για τις πόλεις που ζούμε (χαχαχαχαχα!).

Έτσι λοιπόν, όπως κάθε φορά, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους οι γνωστοί σε όλους μας Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αυτή την χρονιά με θερινή περιβολή, αφού οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου, μια ημερομηνία που πλησιάζει επικίνδυνα, όπως επικίνδυνα πλησιάζουν και οι υποψήφιοι.

Είναι λογικό να δημιουργείται κάποια ανησυχία απο το φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε μερικά χρόνια (άλλοτε 4, άλλοτε 5, ανάλογα με τον εκλογικό νόμο που αλλάζει κι αυτός διαρκώς) όμως οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Εμείς μιλήσαμε με τους εν λόγω ειδικούς πάνω σε μεταφυσικά φαινόμενα, ειδικότερα για αυτό το φαινόμενο που μεταμορφώνει τον περίγυρο μας σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Οι αιτίες, όπως μας είπαν, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και μια εκτεταμένη έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, έχουν συντάξει ένα σχέδιο δράσης και οδηγίες προς τους πολίτες που δεν θα είναι υποψήφιοι (πέντε-έξι σε όλη την επικράτεια) για το πως να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, συνιστάται στους πολίτες που δεν είναι υποψήφιοι (και στους έξι) να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Μην αποδέχεστε όλα τα αιτήματα φιλίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι πιθανό ακόμα κι αν κάποιος δεν φαίνεται να είναι υποψήφιος, να αποκαλυφθεί αργότερα και να σας προσεγγίσει.
 2. Μην πηγαίνετε στην λαϊκή μετά τις 09.00 το πρωί. Πηγαίνετε όσο νωρίς γίνεται, ακόμα και την ώρα που στήνουν τους πάγκους. Μετά τις 09.00 βγαίνουν στις λαϊκές αγορές οι υποψήφιοι και επιτίθενται σε αμέριμνους πολίτες με φυλλάδια και χειραψίες.
 3. Αποφύγετε τον εκκλησιασμό μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2023. Οι εκκλησίες μέχρι τότε θα είναι γεμάτες με υποψηφίους και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνετε στο προαύλιο του ναού, αφού η πληρότητα αγγίζει το 100%. Προσευχηθείτε στο σπίτι, ξέρει ο Κύριος, δεν θα θυμώσει!
 4. Αν σας καλέσουν σε σπίτι που “θα μαζευτούμε μερικοί φίλοι για να σας γνωρίσω έναν άλλο φίλο” ΜΗΝ ΠΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ!
 5. Κηδείες, γάμοι και μνημόσυνα, είναι απαγορευμένη ζώνη. Ειδικά αν ακολουθεί τραπέζι. (Ναι υπάρχουν ανεύθυνοι που παντρεύονται ή ακόμα και πεθαίνουν πριν τις εκλογές…)
 6. Εορταστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ που συνήθως γίνονται τον Σεπτέμβριο? Όχι για εσάς! Βάλτε να δείτε επανάληψη τον Δείξιμο στο Στην Υγειά μας καλύτερα…

Στην πολύ ακραία περίπτωση που σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και βρεθείτε τετ-α-τετ με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο (μακριά απο μας), διατηρείστε την ψυχραιμία σας και ακολουθήστε κατα γράμμα τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Όχι ρε γαμώτο! Τι σκ@τ@ σκεφτόσουν? Αφού σου είπα τι να προσέχεις, που το έχεις το μυαλό σου!!! (αυτό ήταν δικό μου σχόλιο, δεν κρατήθηκα…)
 2. Μην πανικοβάλεστε. Πάρτε βαθιές ανάσες. Εισπνοή απο τη μύτη - εκπνοή απο το στόμα.
 3. Σιγουρευτείτε (διακριτικά) οτι δεν σας είδε. Αν δεν σας είδε, κατευθυνθείτε προς την κοντινότερη οδό διαφυγής.
 4. Αν σας είδε, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην χαμογελάσετε! Θα σας χαμογελάσει σίγουρα εκείνος, αλλά πρέπει να διατηρήσετε την απάθεια σας (κι ας έχετε τρομοκρατηθεί).
 5. Αν σας πλησιάσει, κάντε δυο βήματα πίσω, διακριτικά. Αν συνεχίσει να πλησιάζει πιάστε τοίχο.
 6. Αν σας δώσει το χέρι για χειραψία, δώστε το κι εσείς, μην είστε βλάχοι. Αλλά προς Θεού…ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΠΟΤΕ!
 7. Θυμηθείτε τους κανόνες απεμπλοκής! “Πωωωω, κύριε αποτέτοιε μου, πόσο ήθελα να κάτσω εδώ να μιλήσουμε μαζί για το μέλλον της πόλης, αλλά να, έχω ξεχάσει το παιδί μόνο του στο σπίτι με ανοικτή την μπαλκονόπορτα κι ένα τηγάνι γεμάτο λάδι πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και δεν μου αρέσουν τα παιδάκια ξεροψημμένα” ή κάτι παρόμοιο, αρκεί να είναι πιστευτό! Και ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, πριν προλάβει να αντιδράσει και κυρίως πριν προλάβει να προσφερθεί να έρθει μαζί σας μήπως και χρειαστείτε βοήθεια (όσο πιο μεγάλο σόι και όσες περισσότερες θείες που τους δίνετε εσείς το ψηφοδέλτιο, τόσο πιθανότερο να θελήσει να το παίξει ήρωας. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!)
 8. Φεύγοντας για κανένα, μα για κανένα (ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ - ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) λόγο, δεν κοιτάζετε πίσω. Ποτέ!
 9. Γυρίστε στο σπίτι, κλειδώστε την πόρτα και τσεκάρετε τα αιτήματα φιλίας σας. Αν δεν σας έχει στείλει ήδη, την γλιτώσατε. Πιείτε κάτι δυνατό για να ηρεμήσετε και την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί.

Η ανακοίνωση κλείνει με προτροπή για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, προσοχή στις οδηγίες και φυσικά υπομονή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.
Σε επόμενο άρθρο μας, τον Σεπτέμβριο, θα σας ενημερώσουμε για τις οδηγίες που προβλέπονται για μετά τις εκλογές, τότε που για δυο μήνες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανεβάζουν αναρτήσεις με ευχαριστίες και συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον.

Disclaimer:

Το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει σαν στόχο να προσβάλλει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Το αντίθετο.
Με χιούμορ και αγάπη, αλλά κυρίως με σεβασμό και θαυμασμό για τον κάθε πολίτη που αποφασίζει να βγεί απο την βολή του και να θέσει τον εαυτό του στην δημόσια κριτική, ετοιμάσαμε αυτό το κειμενάκι για να ξεκινήσει ο Αύγουστος με χαμόγελο. Ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που ως υποψηφιοι, έχουν μπροστά τους μια κουραστική και γεμάτη στρές περίοδο.
Ελπίζουμε να χαμογελάσατε, είτε είστε υποψήφιοι, είτε όχι.
Η κάθε μια υποψηφιότητα, κουβαλάει την αξία του ανθρώπου που την φέρει ακέραιη και δεν κρίνεται μέσα λίγες μέρες κατα την προεκλογική περίοδο, αλλά στο διάβα μιας ολόκληρης ζωής.
Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους, όλων των παρατάξεων και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Ας κερδίσουν οι καλύτεροι!