Στα Ψιλά... (Καλλιτεχνικά κι Επαναστατικά)

Στα Ψιλά... (Καλλιτεχνικά κι Επαναστατικά)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή με αφορμή το ξεπούλημα του κτηρίου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ. Μάλιστα, έπειτα από την απρόσμενη αποδοχή του κοινού (12 παριστάμενοι: οι 4 βουλευτές οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 3 πουλούσαν τον Ριζοσπάστη), ο δήμαρχος σκέφτεται να αφιερώσει τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη σε ανάλογα επιτεύγματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Φαρμακόγλωσσας, ήδη προγραμματίζεται συναυλία της Μαντολινάτας Άρτας στο ημιτελές έργο της παραλιακής, όπου θα τιμηθεί για την προσφορά του στην πρόοδο των εργασιών ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. Φυσικά, η επιλογή του εν λόγω μουσικού συνόλου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς οι Αρτινοί διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία από την κατασκευή του διάσημου γεφυριού.

Παράλληλα, εξέδρα αναμένεται να στηθεί στην οδό γράμμου όπου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα αποδώσει τις 4 εποχές του Βιβάλντι υπό τους ήχους των τρεχούμενων νερών των πρώτων βροχών του φθινοπώρου, με φόντο το ανολοκλήρωτο έργο συλλογής των ομβρίων υδάτων.

Την ίδια ώρα, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα δώσει μεγαλειώδη συναυλία στο γιαπί του ΚΑΠΗ Ταύρου, εκφράζοντας την ελπίδα της το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως ότου μετονομαστεί σε Συμφωνική Ορχήστρα Ηλικιωμένων.

Σε ρυθμούς τζαζ θα "ντυθούν" γειτονιές του Μοσχάτου και του Ταύρου, δίνοντας ατμοσφαιρική διάσταση στο σκοτάδι που επικρατεί στους δρόμους τις πόλης τα βράδια, λόγω του πλημμελούς φωτισμού.

Έργα ζωγραφικής μαθητών από τα σχολεία του Δήμου μας, με θέμα "Η νεκρή φύση" θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια έκθεση - ωδή στην ανθρώπινη αδιαφορία απέναντι στο ενοχλητικό και αλλεργιογόνο πράσινο.

Τέλος, η πλατεία Λαού αναμένεται να μετατραπεί σε έναν τεράστιο ανοιχτό κινηματογράφο όπου θα προβληθούν πολυβραβευμένες ταινίες όπως ο "Τιτανικός", "Ήμασταν κάποτε Ταυριώτες", "Ο άρχοντας των αναβολών", "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα έργα να περνούν" κ.α., με σαφείς αναφορές στο πολυσχιδές έργο της δημοτικής αρχής στην κοινότητα του Ταύρου.

Σε άλλα νέα, με ιδιαίτερη αγωνία για τα αποτελέσματα μεταξύ του ενός υποψηφίου και του εαυτού του, ολοκληρώνονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από μία μακρά περίοδο ενασχόλησης με το ποιος συμμετείχε στις διαδικασίες του ενός κόμματος και ποιος στου άλλου, ποιος πήγε σε ποιο συνέδριο και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα για τους δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου, οι τοπικοί μας άρχοντες μπορούν επιτέλους απερίσπαστοι και πάλι να ριχτούν στη μάχη ενάντια στα προβλήματα του Δήμου.

Όσο για εμάς, ραντεβού σε δύο εβδομάδες...