Από το Α έως το Ω (Δεν πωλείται!)

Από το Α έως το Ω (Δεν πωλείται!)

Ανάστατοι οι πολίτες του Ταύρου για την πώληση του κτιρίου ΕΟΜΜΕΧ, ρωτούν «που είναι αυτό το ρημάδι;» και «πόσο το δίνουν;»

 

Βράζει και η αντιπολίτευση για το θέμα ΕΟΜΜΕΧ, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή άργησε να αντιδράσει, ενώ η αντιπολίτευση, ως όφειλε, το είχε αναδείξει μια ολόκληρη ημέρα πριν αντιδράσει η δημοτική αρχή! 

 

Γενικά, θέλουν όλοι το κτίριο να μείνει στον δήμο μας, αλλά δεν ξέρουν τι θέλουν να το κάνουμε οπότε όλοι σκέφτηκαν κάτι πολύ πρωτότυπο. Να γίνει χώρος Πολιτισμού!
(Είναι κι ένας που ζήτησε να γίνει λέσχη φίλων του Φωστήρα και είπε πως θα κάνει κατάληψη μόνος του στο κτίριο, αλλά του πήρε τρεις μέρες να βρει το κτίριο κι από χθες ψάχνει την είσοδο για να μπεί.)

 

Διοργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ πάντως, μια μεγαλειώδης πορεία και μια λαοθάλασσα 150 περίπου ατόμων, έκλεισαν μισό ρεύμα της οδού Πειραιώς, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και ουρά αυτοκινήτων μέχρι…το προηγούμενο στενό…για 5 (ολόκληρα) λεπτά! Να δεις που θα το πάρουμε το κτίριο τελικά…

 

Εξαφανίστηκαν και δυο δημοτικοί σύμβουλοι που ξεκίνησαν από το Μοσχάτο για να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ταύρο. Περίοικοι τους βρήκαν στη Φιλοθέη (να ψάχνουν την οδό Θράκης ενώ είχαν βρει την οδό Κορυζή) και τους παρέδωσαν στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο μερίμνησε για την ασφαλή επιστροφή τους στο Μοσχάτο.

 

Ζούμε μεγάλες στιγμές στην πόλη μας, ιδιαίτερα δε μετά την βράβευση του δήμου μας ως έξυπνου δήμου. Με τόσους εξυπνάκηδες ολούθε, ήταν σιγουράκι. Σαν να κλέβεις εκκλησία.

 

Η παρουσία των βουλευτών διαφόρων κομμάτων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ιδιαίτερα δυναμική και όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα έρθουν να φωτογραφηθούν και στην επόμενη, πρώτα ο Θεός.

 

Θυμωμένοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στηλιτεύουν την δημοτική αρχή, που αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη οικονομική επιτροπή για την έγκριση (μέσω email) εντός δύο ωρών (!!!), δαπάνης 1,6 εκατομμυρίων για καύσιμα. Ο δήμος σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, σκέφτεται να απαντήσει με αυστηρό μήνυμα ενάντια στον λαϊκισμό, δηλώνοντας πως δεν όφειλε να γνωρίζει απο πριν ότι τα οχήματα του δήμου κινούνται με καύσιμα και πως καλό θα είναι η αντιπολίτευση να σοβαρευτεί λίγο γιατί εδώ υπάρχει σχέδιο και πως “εμείς διοικούμε δήμο κύριοι, δεν πεταλώνουμε τζιτζίκια” !

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης (μιας και την αναφέραμε) στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την παράσταση φυσικά έκλεψε ο γνωστός συμπολίτης μας και ιδιοκτήτης πρατηρίων βενζίνης, τον οποίο χαιρετούσαν όλοι εγκάρδια. (Κι εγώ τον χαιρέτησα. Εκεί που έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης πρέπει να τα έχουμε καλά με δαύτους.) 

 

Κοίτα πως τρέχουν να φωτογραφηθούν, ακούστηκε να λέει για τους παρόντες πολιτικούς, μεσόκοπος δημοτικός σύμβουλος και αμέσως μετά πήγε κι εκείνος να στηθεί για πόζα δίπλα τους.

 

Λένε κάποιοι ότι στέλεχος της διοίκησης του δήμου, πέταξε νερό προς το μέρος στελεχών της αντιπολίτευσης, στην διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στο Μοσχάτο. Πολύς ντόρος στα σόσιαλ με αυτό το πράγμα και η στήλη αναρωτιέται αν η διοίκηση του δήμου εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές για την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.

 

Μεγάλο το ενδιαφέρον διάφορων σοβαρών επενδυτών για το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ, οι οποίοι μη γνωρίζοντας πως ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και νομίζοντας πως το πουλάει ο δήμος, στέλνουν στα σόσιαλ του δημάρχου, μηνύματα τύπου: «Τιμούλα ;» ή «Είμαι Αμφιθέας. Κάνε μια καλή τιμούλα να πεταχτώ με το παπάκι να το πάρω τώρα, κασέρι!»

 

Ναι στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση του Ταύρου λένε πολλοί επιφανείς Ταυριώτες και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της στήλης, ήδη έχουν προσχωρήσει στην προσπάθεια βασικά στελέχη όπως ο παπάς, ο χωροφύλακας, ο γιατρός του χωριού κι ένας πιανίστας με τον σκύλο του. Ψήνουν και τον αγροφύλακα αλλά αυτός είναι προσκολλημένος στην εξουσία (προς το παρόν), ενώ και η παπαδιά κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τον παπά να είναι έξαλλος μαζί της.

 

Ξέρουν βέβαια πως η ανεξαρτητοποίηση δεν είναι εύκολη υπόθεση, λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, βάζουν όμως τον πήχη ψηλά με στόχο να γίνει ο Ταύρος κρατίδιο. Η ιδέα λένε πως ήταν του παπά, που είχε πάει μια φορά εκδρομή στο Βατικανό με την ενορία και του καλάρεσε.

 

Όρθιοι κι ευθυτενείς οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προπονούνται , εν όψει της αγωνιστικής σεζόν της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εκ περιτροπής παρουσία των στελεχών της στις λειτουργίες που θα τελεστούν στους ναούς της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην περιφορά του Επιταφίου, στην οποία θα κατέβει σύσσωμη η ομάδα μαζί με τους αναπληρωματικούς με στόχο το διπλό. Η προπόνηση περιλαμβάνει και ασκήσεις ακριβείας με σταυροκόπημα, ταυτόχρονο κοίταγμα προς τον φωτογραφικό φακό και πλατύ χαμόγελο.

 

Προσεχώς αναμένονται και νέες φωτογραφίσεις γνωστών συμπολιτών μας με τον βενζινοπώλη, που θα αναστατώσουν ξανά τα πολιτικά δρώμενα της πόλης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο επικεφαλής απουσιάζει από τις φωτό γιατί ήταν εκείνος που τις τράβηξε. (Σαν να βγαίνουν φωτό οι G8 και να λένε στον Μπάιντεν: «Ρε συ Τζο, βγάλε μας μια φωτό!»)

 

Ρεσιτάλ ερμηνείας έδωσε στέλεχος της δημοτικής αρχής σε διαδικτυακή διένεξη, όπου με άλλον τσακωνόταν, άλλον έπαιρνε τηλέφωνο και σε άλλον απειλούσε να κάνει μήνυση. Multitasking. Το θεμέλιο του σύγχρονου μάνατζμεντ. Εεεμ, έτσι κερδίζονται τα βραβεία, τι το περάσατε εδώ μέσα;

 

Σε άλλα νέα, οι «τουρίστες με τα DATSUN» συνεχίζουν και ενισχύουν την παρουσία τους καθημερινά στα ιαματικά λουτρά του Προαστιακού στον Ταύρο. Όπου να ‘ναι ανοίγει και το κάμπινγκ παραπλεύρως του σταθμού για την φετινή σεζόν. 

 

Τοποθετήθηκε στη Βουλή η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο μας. Η τοποθέτηση της έρχεται στο κατάλληλο timing, καμιά δεκαριά μέρες μετά την λήξη του διαγωνισμού και την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς από εταιρεία. (Ώρα ΠΑΣΟΚ που λέγαμε και εμείς οι παλιότεροι…)

 

Υπάρχει ακόμα ανοικτό και το ενδεχόμενο μιας συναυλίας για τα δίκαια αιτήματα του δήμου. Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει ο συμπαθής αντιδήμαρχος-συνθέτης-τραγουδιστής ο οποίος προτίθεται να την διοργανώσει με μεγάλη χαρά, όπως μας απάντησε σε σχετική ερώτηση.

 

Φυσικά όταν μας διευκρίνισε ότι είχε αναλάβει και την μουσική επιμέλεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που ήταν σαν ομιλία του Κουτσούμπα, μετανιώσαμε που ρωτήσαμε…

 

Χριστουγεννιάτικα STOP που αναβοσβήνουν και που είχε παραγγείλει ο δήμος αλλά δεν παραδόθηκαν έγκαιρα μπήκαν στην συμβολή των οδών Μακεδονίας και Κωνσταντινουπόλεως. Κάθε μέρα μια γιορτή στην πόλη μας! Αναμένονται τις επόμενες ημέρες (λίγο μετά το Πάσχα) και τα αποκριάτικα στολίδια που επίσης δεν παραδόθηκαν έγκαιρα. Στον Ταύρο.

 

Ψάρωσε ο Μπιθυμήτρης, όταν ο συμπαθής καλλιτέχνης-αντιδήμαρχος, εξοργισμένος τον αποκάλεσε «καραφλοφοβικό». Αιτία για αυτό, στάθηκε σχόλιο του γνωστού μεγαλοεκδότη, σε φωτό του αντιδημάρχου στα σόσιαλ μίντια, όπου του έγραψε: «Ωραίο το μαλλί σου, δεν υπάρχει!»

 

Ωραίο Πάσχα θα κάνουμε και φέτος. Πέρυσι είχαμε το αρνί και δεν μας έβγαιναν τα άτομα. Φέτος που μας βγαίνουν τα άτομα, δεν θα έχουμε να αγοράσουμε αρνί. Καλο Πάσχα αδέρφια!